Terug

Hazelnootschuim met kersen

De kersjes in deze – al voorbeeldige – hazelnootschuimtaart vrolijken de boel nog eens extra op. In de zomer gaat u natuurlijk voor verse.

Michiel

Recept van
Michiel

Makkelijk
(21) reviews

Ingrediënten

Hazelnotenschuimbodem

  • 75 gram hazelnoten, zonder velletje, zonder zout
  • 4 eiwitten
  • snufje zout
  • 220 gram kristalsuiker
  • 150 gram poedersuiker

Crèmevulling

  • 180 gram kristalsuiker
  • 20 gram water
  • 4 eidooiers
  • 25 gram maïzena
  • 300 gram melk
  • 200 gram slagroom
  • 250 gram boter
  • 50 gram hazelnootpasta

Samenstellen

  • 1 potje amarena kersen
  • 600 gram hazelnoten, zonder velletje, zonder zout
  • poedersuiker
  • 100 gram melk chocolade

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor 180°C.
  • Bekleed twee bakplaten met bakpapier.

Hazelnotenschuimbodem

  • Bruineer de hazelnoten in de warme oven. Laat afkoelen.
  • Hak de hazelnoten fijn.
  • Draai de oventemperatuur terug naar 120°C.
  • Klop de eiwitten met suiker en zout stijf.
  • Spatel poedersuiker en het hazelnotenpoeder door de eiwitten.
  • Maak 2 ronde plakken van het schuim op een bakplaat en droog minimaal 1 uur in de oven.
  • Laat goed afkoelen op een rooster.

Crèmevulling

  • Laat 100 gram suiker en water karamelliseren tot 130°C.
  • Meng eidooiers met de maïzena en een klein beetje koude melk. Klop goed door tot een egaal papje.
  • Verwarm de overige melk met de slagroom in een pannetje op laag vuur.
  • Zodra het zuivelmengsel kookt, voeg karamel toe en kook rustig totdat alles is opgelost. Blijf wel goed roeren.
  • Schenk een klein beetje kokende karamelroom bij het eidooiermengsel. Klop goed door en giet alles terug in de pan.
  • Laat dit al kloppend koken tot een dikke massa ontstaat.
  • Schenk de crème op een plat bord, bedek met plasticfolie en laat afkoelen.
  • Klop de boter luchtig in een keukenmachine of met een mixer.
  • Klop de koude crème door en meng goed met de overige suiker, boter en hazelnootpaté.

Samenstellen

  • Snijd de amarene kersen in kleine stukjes. Als kersen in het seizoen zijn, kunt u ook 500 gram verse kersen gebruiken.
  • Hak de hazelnoten grof.
  • Leg een schuimbodem op de werkbank en bedek met een dikke laag crème.
  • Verdeel wat kersen over de crème.
  • Dek af met de tweede bodem.
  • Smeer af met een laagje crème en bekleed de rand met hazelnoten.
  • Spuit mooie toefjes crème op de taart en decoreer met hazelnoten en kersen.
  • Smelt de chocolade au bain-marie, schenk dit in een cornetje of spuitpen en decoreer de taart met chocoladestrepen.
  • Bestuif met poedersuiker.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.