Terug

Hidden treasure

Sarena

Recept van
Sarena

Taart
Moeilijk
(0) reviews

Ingrediënten

Gelatinekern

  • 6 gelatineblaadjes
  • 100 milliliter vlierbloesemsiroop
  • 500 milliliter water
  • 2 blaadjes bladgoud

Citrusbiscuit

  • 20 eieren
  • 600 gram fijne kristalsuiker
  • 4 theelepels vanille-extract
  • 300 gram patentbloem
  • 300 gram aardappelzetmeel
  • snufje zout
  • 4 theelepels sinaasappelextract
  • 4 theelepels citroenextract
  • oranje kleurstof
  • gele kleurstof

Chocolade crème

  • 375 milliliter melk
  • 375 milliliter slagroom
  • 2 vanillestokjes
  • 3 eetlepels aardappelzetmeel
  • 225 gram suiker
  • 6 eidooiers
  • 600 gram roomboter
  • 300 gram witte chocolade

Amandelbiscuit

  • 115 gram geschaafde amandelen
  • 130 gram fijne kristalsuiker
  • 3 eieren
  • 3 eiwitten
  • 20 gram roomboter
  • 25 gram patentbloem

Samenstellen en garnering

  • 400 milliliter vlierbloesemsiroop
  • 200 gram poedersuiker
  • 20 gram aardappelzetmeel

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Leg een piramidevorm klaar om de taart in op te bouwen. Deze kunt u ook zelf maken met behulp van bijvoorbeeld hout.
  • Verwarm de oven voor op 180˚C.
  • Leg een kleine piramidevorm klaar voor de gelatinekern.
  • Bekleed vier bakplaten met bakpapier.

Gelatinekern

  • Week gelatineblaadjes in koud water tot zacht.
  • Meng vlierbloesemsiroop met water.
  • Verwarm een klein deel van de aangelengde siroop in een klein pannetje en laat hierin de gelatine smelten.
  • Meng dit met de rest van de aangelengde siroop.
  • Giet in de vorm, meng stukjes bladgoud erdoor en laat opstijven in de koelkast.

Citrusbiscuit

  • Klop eieren met suiker en vanille-extract op in een keukenmachine.
  • Meng in een aparte kom bloem, zetmeel en zout door elkaar.
  • Spatel het bloemmengsel door de eieren tot een glad beslag.
  • Deel het beslag in twee gelijke delen.
  • Breng een deel op smaak met sinaasappelextract en op kleur met oranje kleurstof.
  • Breng het andere deel op smaak met citroenextract en op kleur met gele kleurstof.
  • Spreid beide beslagen uit op de bekleden bakplaten (dus twee gele biscuits en twee oranje biscuits)
  • Bak de biscuits in 30 minuten gaar in de oven.
  • Laat afkoelen op een rooster.
  • Bedek een van de bakplaten met schoon bakpapier.
  • Verhoog de oventemperatuur tot 220˚C.

Chocolade crème

  • Warm de melk en slagroom op met het vanillestokje.
  • Meng in een schone kom het zetmeel, suiker en dooiers door elkaar. Klop even op.
  • Schenk een beetje warme melk bij de eidooiers en roer goed door.
  • Schenk alles terug in de pan en kook de crème tot het indikt.
  • Giet op een schoon bord en laat afkoelen in de koelkast.
  • Klop de boter luchtig. Voeg de banketbakkersroom al kloppend langzaam toe.
  • Smelt de chocolade au bain-marie en klop door de crème tot het mooi gemengd is.

Amandelbiscuit

  • Maal amandelen met de helft van de suiker tot poeder.
  • Voeg eieren toe en meng goed.
  • Klop eiwitten stijf met de rest van suiker.
  • Smelt boter op laag vuur.
  • Voeg gesmolten boter samen met bloem toe aan het amandelmengsel. Meng tot een glad beslag.
  • Smeer uit op een beklede bakplaat en bak 10-12 minuten.
  • Laat afkoelen op een rooster.
  • Snijd een vierkant uit voor de bodem van de piramide.

Samenstellen en garnering

  • Bekleed de piramidemal met plastic folie.
  • Snijd driehoeken uit de sinaasappel- en citroenbiscuit.
  • Bekleed de zijkant van de piramidemal met een laag biscuit (sinaasappel- of citroen).
  • Besprenkel het biscuit met vlierbloesemsiroop.
  • Bedek de biscuit met een laag chocoladecrème.
  • Bedek met een nieuwe laag biscuit (Als u begint met een sinaasappellaag, gebruik dan nu een citroenlaag en wissel het af) en herhaal de siroop- en crème stappen tot de piramide is gevuld.
  • Haal de gelatinekern uit de koelkast en sluit het laatste gaatje in de piramide hiermee af.
  • Dek af met de amandelbodem en druk stevig aan.
  • Draai de piramide om en zet op een serveerschaal.
  • Smeer af met de chocoladecrème.
  • Maak een stevig glazuur van het poedersuiker, aardappelzetmeel en een beetje water. Doe in een spuitzak.
  • Decoreer de piramide met het glazuur.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.