E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Franse Toren van Pisa

Franse financiers met een Italiaanse twist. De toren van Pisa is niet alleen opgebouwd uit financiers, maar ook uit de klassieke Italiaanse cantuccini koekjes. De Italiaanse vlag van fondant maakt de toren helemaal af.

Carla

Recept van
Carla

Cake
(0) reviews

Ingrediënten

Grote financiers

  • 45 gram hazelnootmeel
  • 35 gram amandelmeel
  • 100 gram kristalsuiker
  • 3 eiwitten
  • 140 gram ongezouten roomboter
  • 1 theelepel bakpoeder

Kleine financiers

  • 320 gram amandelmeel
  • 200 gram bloem
  • 400 gram kristalsuiker
  • 12 eiwitten
  • 560 gram ongezouten roomboter
  • 4 theelepels bakpoeder
  • 3 citroenen

Mini financiers

  • 240 gram amandelmeel
  • 150 gram bloem
  • 300 gram kristalsuiker
  • 9 eiwitten
  • 420 gram ongezouten roomboter
  • 3 theelepels bakpoeder
  • 2 citroenen

Super kleine financiers

  • 80 gram amandelmeel
  • 50 gram bloem
  • 100 gram kristalsuiker
  • 3 eiwitten
  • 140 gram ongezouten roomboter
  • 1 theelepel bakpoeder

Cantuccini koek

1 kilo patentbloem

20 gram bakpoeder

Snufje zout

400 gram kristalsuiker

250 milliliter olie

6 eieren

2 theelepels amandel extract

Rasp van 1 citroen en 1 sinaasappel

550 gram amandelen

Karamel

  • 1000 gram kristalsuiker
  • 200 milliliter water

Decoratie

  • Hazelnoten
  • Rode fondant
  • Groene fondant
  • Witte fondant

Bereidingswijze

Franse Toren van PisaValt ‘ie om of niet? Net als bij de echte Toren van Pisa, kan het met deze financiers toren spannend lijken. Maar met de juiste techniek zet je een stevig (en lekker) bouwwerk op tafel.

Bakbenodigdheden

  • Staande mixer met toebehoren
  • Financiervormen met 4 verschillende maten 
  • Kommen
  • Steelpan
  • Spuitzakken
  • Spatel
  • Steekring met een diameter van 18 centimeter
  • Steekring met een diameter van 10 centimeter

Voorbereiding voor financiers

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.

Financiers

  • Doe de boter in een steelpan en verwarm dit totdat het de kleur van hazelnoten heeft, vooral niet roeren. 
  • Haal de steelpan van het vuur en laat de boter afkoelen. 
  • Doe het amandelmeel, bloem, suiker en bakpoeder in een kom.
  • Klop de eiwitten luchtig, voeg hier de droge ingrediënten aan toe en meng dit voorzichtig door de eiwitten. 
  • Giet de afgekoelde boter bij het mengsel en meng dit tot een egaal beslag.
  • Doe het beslag in een spuitzak en zet het voor ongeveer 30 minuten in de koelkast.
  • Vul de financiers vormen met het beslag en bak af in ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Blijf doorbakken tot het beslag op is.
  • Laat de financiers afkoelen en zet de oven terug naar 175 graden.

Cantuccini koek

  • Doe de patentbloem, bakpoeder en een snufje zout in een kom. 
  • Doe de kristalsuiker, olie, de eieren, 2 theelepels amandelextract en de rasp van 1 citroen en 1 sinaasappel in een kom en meng dit in ongeveer 6 tot 7 minuten tot een luchtig geheel. 
  • Zet de mixer op de laagste stand en voeg de bloem, bakpoeder en het zout toe aan het mengsel.
  • Voeg de gebroken amandelen toe en zet het deeg voor ongeveer 30 minuten in de koelkast. 
  • Strooi vervolgens een klein beetje bloem op het werkblad en kneed het deeg door. 
  • Maak 4 cirkels van het deeg.
  • Bak de cirkels gaar in ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Haal de cirkels uit de oven, laat ze afkoelen en bak ze vervolgens nogmaals 8 tot 10 minuten.

Karamel

  • Laat de suiker en het water op een laag vuur smelten tot karamel.

Opbouw van de financiers toren

  • Maak met piepschuime buisjes een mal waar de financiers tegenaan geplakt kunnen worden. 
  • Plak de eerste laag financiers vast met karamel, wissel af met verschillende grootte financiers.
  • Leg een cantuccini koek boven op de eerste laag financiers. 
  • Plak een tweede laag kleinere financiers vast met karamel en leg hier een cantuccini koek bovenop. 
  • Herhaal deze stappen totdat alle financiers op zijn.
  • Maak op de bodem, rondom de toren, de Italiaanse vlag met het fondant.

Bekijk alle opdrachten uit seizoen 11 van Heel Holland Bakt

Naar het overzicht

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.