E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Salicce & Pane

Ontdek deze traditionele worstenbroodjes met een Italiaanse twist. Het broodjes is gevuld met gehakt, Italiaanse kruiden en pancetta. Maar wat dit broodje echt anders maakt is het plakje prosciutto om het worstje.

Carla

Recept van
Carla

Hartig
Brood
Goed te doen
(0) reviews

Ingrediënten

Deeg

  • 105 gram volle melk, kamertemperatuur
  • 250 gram Amerikaans patentbloem
  • 14 gram gist
  • 6 gram zout
  • 10 gram witte basterdsuiker
  • 70 gram ongezouten roomboter, kamertemperatuur
  • 1 ei

Vulling

  • 500 gram gemengd gehakt
  • 0,5 ui
  • Handje peterselie 
  • 1 peper
  • 0,5 theelepel dulce pimenton
  • 0,5 theelepel oregano
  • 2 eieren 
  • 75 gram paneermeel
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • 100 gram pancetta
  • 100 gram prosciutto di parma

Bereidingswijze

Carla - Salcicce & Pane - worstenbroodjesDeze Zoetermeerse worstenbroodjes met Italiaanse touch zijn volgens Robèrt échte worstenbroodjes. Ze zijn goed gevuld en het deeg hapt volgens Janny lekker weg. 

Bakbenodigdheden

  • Staande mixer met toebehoren
  • Kommen
  • Koekenpan
  • Keukenmachine
  • Deeghaak
  • Bakplaat
  • Kwast
  • Bakpapier

Voorbereiding voor de worstenbroodjes

  • Verwarm de oven voor op 225 graden.

Deeg

  • Kneed alle ingrediënten tot een elastisch deeg.
  • Verdeel het deeg in 12 gelijke stukken en bol ze direct op
  • Laat de deegbollen 10 minuten rusten. 

Vulling

  • Snijd de ui, peterselie en peper fijn. 
  • Voeg de dulce pimenton, oregano, paneermeel, Italiaanse kruiden, ei en het gemengde gehakt toe aan het ui-mengsel.
  • Snijd de pancetta in stukjes, bak deze kort in een koekenpan en voeg het toe aan het gehaktmengsel. 
  • Verdeel de gehaktvulling in worstjes van 30 gram.
  • Haal het worstje door de paneermeel en wikkel er een plakje prosciutto omheen.

Opbouw van worstenbroodjes

  • Rol de deegbollen uit tot ovale plakjes en leg hier een worstje op.
  • Vouw de zijkanten van het deeg over de uiteindes van het worstje en vouw vervolgens de bovenkant dicht.
  • Rol het worstenbroodje glad en leg het, met de naad naar beneden, op een beklede bakplaat.
  • Bestrijk de worstenbroodjes met het losgeklopte ei en laat ze 10 minuten rusten.
  • Bestrijk de worstenbroodjes nog een keer met het ei.
  • Bak de worstenbroodjes gaar in ongeveer 17 minuten in de voorverwarmde oven.

Bekijk alle opdrachten uit seizoen 11 van Heel Holland Bakt

NAAR HET OVERZICHT

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.