Benodigdheden voor kaasvlinders
- deegroller
- kwastje
- plasticfolie
- bakplaat, bekleed met bakpapier
Kaascrème
- Klop de boter en de kaas op in de keukenmachine.
- Verwarm ondertussen de melk tot lauwwarm in een pannetje.
- Voeg langzaam, terwijl de keukenmachine draait, de melk toe en laat het mengsel goed luchtig kloppen; dit kan best even duren.
- Breng de kaascrème op smaak met mosterd, zout en peper.
Bereidingswijze voor kaasvlinders
- Rol het bladerdeeg uit tot een lap van ongeveer 40 centimeter lang en 1½ millimeter dik.
- Besmeer het deeg met een laagje kaascrème.
- Vouw de linker- en rechterkant van de deegplak circa 4 centimeter naar binnen.
- Besmeer de ontstane stroken opnieuw met een laagje kaascrème.
- Herhaal tot er 2 met kaascrème besmeerde stroken deeg tegen elkaar aan liggen.
- Vouw de ene deegstrook over de andere, zodat een soort vlindervorm ontstaat als je de doorsnede van het deeg bekijkt.
- Dek af met plasticfolie en laat het deeg ongeveer 1 uur goed koud worden in de vriezer.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.