E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Kaasvlinders van Robèrt

Kaasvlinders: Het ultieme retro kaashapje voor bij de borrel maak je makkelijk zelf met hulp van Robèrt in de video!

Ingrediënten

Kaascrème

  • 200 gram boter
  • 200 gram geraspte kaas naar keuze
  • 100 milliliter melk
  • mosterd
  • zout en peper

Bereidingswijze

  • 500 gram bladerdeeg

Bereidingswijze

Benodigdheden voor kaasvlinders

  • deegroller
  • kwastje
  • plasticfolie
  • bakplaat, bekleed met bakpapier

Kaascrème

  • Klop de boter en de kaas op in de keukenmachine.
  • Verwarm ondertussen de melk tot lauwwarm in een pannetje.
  • Voeg langzaam, terwijl de keukenmachine draait, de melk toe en laat het mengsel goed luchtig kloppen; dit kan best even duren.
  • Breng de kaascrème op smaak met mosterd, zout en peper.

Bereidingswijze voor kaasvlinders

  • Rol het bladerdeeg uit tot een lap van ongeveer 40 centimeter lang en 1½ millimeter dik.
  • Besmeer het deeg met een laagje kaascrème.
  • Vouw de linker- en rechterkant van de deegplak circa 4 centimeter naar binnen.
  • Besmeer de ontstane stroken opnieuw met een laagje kaascrème.
  • Herhaal tot er 2 met kaascrème besmeerde stroken deeg tegen elkaar aan liggen.
  • Vouw de ene deegstrook over de andere, zodat een soort vlindervorm ontstaat als je de doorsnede van het deeg bekijkt.
  • Dek af met plasticfolie en laat het deeg ongeveer 1 uur goed koud worden in de vriezer.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.