Terug

Kaneelbroodjes recept

Niet te missen tijdens een lekkere lunch of ontbijt: Zweedse kaneelbroodjes. En goed nieuws, ze zijn helemaal niet moeilijk om te maken.

Brood
Makkelijk
(35) reviews

Ingrediënten

Kaneelbroodjes

  • Croissantdeeg (zo maak je het zelf)
  • 50 gram lichte basterdsuiker
  • 50 gram roomboter
  • Kaneel (op smaak)

Bereidingswijze

Kaneelbroodjes maken

  • Rol het croissantdeeg uit. Wil je het liever zelf maken? Zo doe je dat!
  • Smelt in een pannetje de boter en meng daar de kaneel doorheen.
  • Verdeel met een spatel het botermengsel over het croissantdeeg.
  • Strooi als je het lekker vindt nog extra kaneel over het croissantdeeg.
  • Tot slot strooi je de basterdsuiker over het deeg.
  • Rol het deeg op en snijd plakjes.
  • Leg de kaneelbroodjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bak ze op 160 graden voor ongeveer 10 minuten.
  • Vind je het lekker om de kaneelbroodjes met glazuur te eten? Meng dan een beetje water of melk met poedersuiker en besprenkel je cinnamon rolls hiermee.
  • En dan: smullen maar!

Is kaneel gezond?

Lees het hier

Nog meer lekkere Zweedse recepten:

Er nog veel meer Zweedse recepten die worden gegeten tijdens de Zweedse koffiepauze ‘fika’.

Alles over fika

Reageren

U kunt hieronder reageren op dit recept

Om te kunnen reageren moet u zich eerst registreren.

Inloggen Registreren