Terug

Kerstkrans maar dan anders

Jacques

Recept van
Jacques

Hartig
Brood
Expert
(1) reviews

Ingrediënten

Deeg

  • 180 gram patentbloem
  • 180 gram speltmeel
  • 180 gram koude boter
  • 160 gram ei
  • 50 milliliter volle melk

Vulling

  • 300 gram kipfilets
  • 75 gram ontbijtspek
  • 185 gram kruidenroomkaas
  • 75 gram geraspte kaas
  • 30 gram mosterd
  • 20 gram honing
  • 1 rode paprika
  • 1 stuk bleekselderij
  • 1 takje bosuitjes
  • zout
  • peper

Samenstellen

  • 1 ei
  • 20 milliliter melk
  • 50 gram sesamzaad
  • 40 milliliter olijfolie
  • 40 milliliter witte balsamico azijn
  • zout
  • peper
  • 20 gram pijnboompitten
  • 30 gram rucola

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 180˚C.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Deeg

  • Meng de twee bloemen in een mengkom.
  • Snijd de boter in kleine blokjes en voeg deze toe aan het bloemmengsel.
  • Meng alles in de machine tot een rulle massa (lijkt op broodkruimels).
  • Voeg vervolgens ei en melk toe en kneed kort tot een soepel deeg.
  • Leg in folie in de koelkast.

Vulling

  • Snijd kip en het spek in kleine blokjes.
  • Bak het spek uit en laat rusten op een bord.
  • Bak vervolgens in het achtergebleven vet de kip half gaar.
  • Laat volledig afkoelen.
  • Snijd de overige ingrediënten in mooie blokjes, maar niet te fijn.
  • Houd wat rode paprika achter om sterretjes uit te steken voor de garnering.
  • Meng alles voorzichtig door elkaar.

Samenstellen

  • Haal het deeg uit de koeling en rol uit tot een lap van 64 cm x 11 cm.
  • Verdeel de koude vulling over het deeg.
  • Bestrijk één rand van het deeg met water.
  • Vouw het deeg stevig over de vulling zodat er een “deegworst” ontstaat.  Snijd overig deeg weg.
  • Vorm de worst op de bakplaat in een mooie krans.
  • Steek uit het overgebleven deeg kerststerren en plak deze met wat water op de krans.
  • Klop het ei los met wat melk en bestrijk de krans hiermee.
  • Strooi sesamzaadjes over de krans en bak in 45 minuten goudbruin.
  • Laat afkoelen op een rooster.
  • Maak ondertussen een dressing van de olie, witte wijnazijn, zout, peper.
  • Rooster de pijnboompitjes en steek de sterretjes uit de overgebleven rode paprika.
  • Meng rucola, pijnboompitjes en paprikasterretjes met de dressing in een kom.
  • Leg de krans op een serveerbord en leg salade in het midden van de krans.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.