Terug

Kokos en passievrucht Polonaise

Beth

Recept van
Beth

Makkelijk
(0) reviews

Ingrediënten

Polonaise

  • 6 eiwitten
  • 300 gram fijne kristalsuiker
  • 0.25 theelepel cream of tartar
  • 50 gram geraspte kokos

Slagroomvulling

  • 600 milliliter slagroom
  • 30 gram fijne kristalsuiker
  • vanillepasta

Passievruchtencurd

  • 6 passievruchten
  • 1.5 ei
  • 70 gram boter
  • 125 gram kristalsuiker
  • 1 eetlepel maïzena

Garnering

  • kokosnoot
  • 50 gram witte chocolade
  • 15 aardbeien
  • 10 hazelnoten

Bereidingswijze

Polonaise

  • Zet oven aan op 120°C.
  • Doe 3 eiwitten in een kom met het cream of tartar en een snufje zout en klop tot zachte pieken.
  • Voeg langzaam de helft van de suiker toe en blijf kloppen totdat het een mooi glanzend mengsel met stijve pieken is.
  • Vouw de geraspte kokos er doorheen.
  • Leg bakpapier op een bakplaat en teken er vier cirkel van 20 centimeter op, draai het papier om.
  • Spuit een dichte/gevulde cirkel voor de bodem op het bakpapier en drie open cirkels voor de rand.
  • Leg de meringue in de oven en bak het 1 uur en 15 minuten.
  • Maak ondertussen weer een meringuemengsel met de rest van de eiwitten en suiker. Doe in een spuitzak.
  • Haal de meringue uit de oven.
  • Spuit een extra schuimrand op de bodem en plaats een gebakken ring er op.
  • Herhaal met alle ringen en smeer de buitenkant mooi af met de rest van de meringue.
  • Droog de taart een half uur in de oven.
  • Laat goed afkoelen.

Slagroomvulling

  • Klop de slagroom met een paar lepels suiker en de vanillepasta tot dat hij dik en luchtig is.

Passievruchtencurd

  • Lepel de vlees uit de passievruchten.
  • Blits het passievruchtenvlees tot een pulp en pers door een zeef.
  • Houd 2 eetlepels van de zaden apart en doe het sap in een pan.
  • Voeg de rest van de ingrediënten toe en breng op een laag vuur aan de kook. Klop continu goed tot dat de boter gesmolten is.
  • Roer vervolgens met een houten lepel totdat het ingedikt is.
  • Zeef de passievrucht curd, roer de 2 eetlepels zaden erdoor en laat afkoelen.

Garnering

  • Snijd de kokosnoot doormidden en schaaf met een fijnschiller dunne krullen van het vlees.
  • Doe op een beklede bakplaat en rooster in de oven.
  • Laat de kokos 5 minuten bakken tot dat hij goud bruin is.
  • Schaaf de chocolade.
  • Snijd de aarbeien in mooie plakjes en hak de hazelnoten fijn.

Samenstellen

  • Vul de polonaise met de slagroomvulling.
  • Decoreer met dunne plakken aardbeien, passievrucht curd, hazelnoten en de kokosrasp.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.