E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Kokos en passievrucht Polonaise

Beth

Recept van
Beth

Taart
(1) reviews

Ingrediënten

Polonaise

  • 6 eiwitten
  • 300 gram fijne kristalsuiker
  • 0.25 theelepel cream of tartar
  • 50 gram geraspte kokos

Slagroomvulling

  • 600 milliliter slagroom
  • 30 gram fijne kristalsuiker
  • vanillepasta

Passievruchtencurd

  • 6 passievruchten
  • 1.5 ei
  • 70 gram boter
  • 125 gram kristalsuiker
  • 1 eetlepel maïzena

Garnering

  • kokosnoot
  • 50 gram witte chocolade
  • 15 aardbeien
  • 10 hazelnoten

Bereidingswijze

Polonaise

  • Zet oven aan op 120°C.
  • Doe 3 eiwitten in een kom met het cream of tartar en een snufje zout en klop tot zachte pieken.
  • Voeg langzaam de helft van de suiker toe en blijf kloppen totdat het een mooi glanzend mengsel met stijve pieken is.
  • Vouw de geraspte kokos er doorheen.
  • Leg bakpapier op een bakplaat en teken er vier cirkel van 20 centimeter op, draai het papier om.
  • Spuit een dichte/gevulde cirkel voor de bodem op het bakpapier en drie open cirkels voor de rand.
  • Leg de meringue in de oven en bak het 1 uur en 15 minuten.
  • Maak ondertussen weer een meringuemengsel met de rest van de eiwitten en suiker. Doe in een spuitzak.
  • Haal de meringue uit de oven.
  • Spuit een extra schuimrand op de bodem en plaats een gebakken ring er op.
  • Herhaal met alle ringen en smeer de buitenkant mooi af met de rest van de meringue.
  • Droog de taart een half uur in de oven.
  • Laat goed afkoelen.

Slagroomvulling

  • Klop de slagroom met een paar lepels suiker en de vanillepasta tot dat hij dik en luchtig is.

Passievruchtencurd

  • Lepel de vlees uit de passievruchten.
  • Blits het passievruchtenvlees tot een pulp en pers door een zeef.
  • Houd 2 eetlepels van de zaden apart en doe het sap in een pan.
  • Voeg de rest van de ingrediënten toe en breng op een laag vuur aan de kook. Klop continu goed tot dat de boter gesmolten is.
  • Roer vervolgens met een houten lepel totdat het ingedikt is.
  • Zeef de passievrucht curd, roer de 2 eetlepels zaden erdoor en laat afkoelen.

Garnering

  • Snijd de kokosnoot doormidden en schaaf met een fijnschiller dunne krullen van het vlees.
  • Doe op een beklede bakplaat en rooster in de oven.
  • Laat de kokos 5 minuten bakken tot dat hij goud bruin is.
  • Schaaf de chocolade.
  • Snijd de aarbeien in mooie plakjes en hak de hazelnoten fijn.

Samenstellen

  • Vul de polonaise met de slagroomvulling.
  • Decoreer met dunne plakken aardbeien, passievrucht curd, hazelnoten en de kokosrasp.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.