Terug

L’amour pour ma famille

Aat

Recept van
Aat

Taart
Makkelijk
(3) reviews

Ingrediënten

Bodem

  • 6 eieren
  • 130 gram suiker
  • 125 gram pistachenoten
  • 30 gram bloem
  • 30 gram ongezouten roomboter

Vulling

  • 3 gelatineblaadjes
  • 50 gram hazelnoten
  • 50 gram pistachenoten
  • 50 gram amandelen
  • 2 eiwitten
  • 35 gram suiker
  • 100 gram honing
  • 200 gram slagroom

Geleitop

  • 350 gram aardbeien
  • 150 gram frambozen
  • 2 stuks steranijs
  • 1 kaneelstokje
  • 1 stuk verse gember
  • 150 gram suiker
  • 10 gelatineblaadjes

Samenstellen

  • 25 gram pistachenoten
  • 25 gram hazelnoten
  • 25 gram amandelen
  • 100 gram pure chocolade

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Leg een taartvorm of hoge bakring klaar met een diameter van 22 centimeter.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Verwarm de oven voor op 210°C.

Bodem

  • Scheid de eieren.
  • Klop 3 eiwitten luchtig met de helft van de suiker.
  • Hak de pistachenoten samen met de overige suiker fijn in de keukenmachine.
  • Voeg de rest van de eieren, bloem en boter toe en mix tot een egaal geheel.
  • Schep een deel van het eiwit er doorheen en meng goed door. Meng dan de rest van het eiwit er door.
  • Smeer uit op een bakplaat en bak in 8 tot 10 minuten gaar.
  • Laat afkoelen op een rooster.
  • Verlaag de oventemperatuur tot 150°C.

Vulling

  • Week de gelatine in koud water.
  • Bruineer de noten in de oven.
  • Laat afkoelen.
  • Klop de eiwitten samen met de suiker luchtig.
  • Verwarm de honing in een pannetje op laag vuur tot 120°C en schenk al kloppend bij de eiwitten.
  • Knijp de gelatine uit en laat even smelten in een pannetje op laag vuur.
  • Klop de slagroom stijf.
  • Meng de noten, het opgeklopte eiwit en gelatine door de slagroom.
  • Zet tot gebruik weg in de koeling.

Geleitop

  • Breng aardbeien en frambozen met een klein beetje water aan de kook.
  • Snijd 1 centimeter gember in kleine stukjes.
  • Voeg de kruiden toe aan de vruchten en laat ongeveer 10 minuten koken.
  • Week ondertussen de gelatineblaadjes in koud water.
  • Laat uitlekken in een zeef en schenk de vruchtenpuree terug in de pan.
  • Voeg suiker en gelatineblaadjes toe en roer tot alles gesmolten is.

Samenstellen

  • Gebruik de taartvorm of bakring om een ronde bodem uit het deeg te snijden.
  • Leg vervolgens de taartvorm of bakring op een werkbank en leg de bodem er in.
  • Pak de vulling uit de koeling en verdeel deze over de taartbodem.
  • Schenk de gelei over de slagroomvulling en laat de taart opstijven in de koeling.
  • Smelt de chocolade au bain-marie en doe in een klein spuitzakje. Maak subtiele decoratiechocolade voor de garnering.
  • Verwijder voor serveren de bakvorm of taartring en maak af met de noten en chocoladedecoratie.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.