E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

L’amour

Maartje

Recept van
Maartje

Taart
Makkelijk
(10) reviews

Ingrediënten

Cake

  • 250 gram ongezouten boter
  • 275 gram fijne kristalsuiker
  • 5 eieren
  • 75 milliliter volle melk
  • 250 gram bloem
  • 50 gram cacaopoeder
  • 0.5 zakje bakpoeder
  •  snuf zout

Ganache

  • 250 gram pure chocolade
  • 200 milliliter slagroom
  • 50 gram ongezouten boter

Chocolademeringue

  • 3 eiwitten
  • 100 gram fijne kristalsuiker
  • 75 gram poedersuiker
  • 15 gram cacaopoeder

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 155°C.
  • Vet een hartvormige cakevorm in en bedek de bodem met bakpapier.

Cake

  • Klop de boter en de suiker wit, luchtig en romig.
  • Zeef bloem, cacaopoeder, bakpoeder en zout boven een beslagkom en schep deze goed door elkaar.
  • Voeg aan het botermengsel één voor één de eieren en de melk toe en klop tot een egaal beslag.
  • Spatel tot slot voorzichtig het bloemmengsel hier doorheen.
  • Schep het beslag in de bakvorm en bak de cake in ruim een uur gaar.
  • Laat afkoelen op een rooster.
  • Verlaag de oventemperatuur naar 120°C.

Ganache

  • Hak de chocolade grof.
  • Breng de slagroom op laag vuur aan de kook. Zodra de slagroom kookt, haal de pan van het vuur.
  • Doe de gehakte chocolade bij de slagroom en laat de chocolade rustig smelten. Roer vervolgens goed door tot het een gladde massa is.
  • Voeg tot slot de boter toe, roer door en laat de ganache afkoelen in de koelkast.

Chocolademeringue

  • Klop de eiwitten in een brandschone kom op.
  • Zodra het eiwit begint te schuimen, voeg geleidelijk de kristalsuiker toe.
  • Spatel de poedersuiker door het beslag en verdeel het in twee gelijke delen.
  • Kleur één van de twee delen lichtbruin met cacaopoeder.
  • Schep kleine hoopjes eiwit op een met bakpapier beklede bakplaat en droog de meringue in ruim 2 uur in de oven.

Samenstellen

  • Snijd de chocoladecake horizontaal in twee gelijke plakken.
  • Besmeer één laag royaal met de ganache en leg de tweede plak hier op.
  • Bestrijk de cake rondom met ganache.
  • Breek de meringue in grove stukken en versier de rand hiermee.
  • Decoreer de cake verder naar keuze.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.