E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Macaron Tuintje

“Ik heb een tuintje in mijn hart, maar alleen voor jou”, zong Elizabeth tijdens het bakken van haar macaron tuintje. Haar toren bestaat uit 3 soorten macarons. De groene worden gevuld met pistache ganache, de oranje met passievrucht ganache en de roze met frambozen ganache. Ze maakt het tuintje compleet met eetbare bloemen.

Elizabeth

Recept van
Elizabeth

Taart
(3) reviews

Ingrediënten

Macarons

  • 600 gram fijn gemalen amandelmeel
  • 600 gram poedersuiker
  • 150 milliliter water
  • 600 gram fijne kristalsuiker
  • 450 gram eiwit
  • kleurstoffen

Ganache

  • 600 gram witte chocolade callets
  • 450 gram slagroom
  • 3 eetlepels vanille-extract
  • 300 gram diepvries frambozen
  • 200 gram pistachenoten
  • 6 passievruchten

Royal Icing

  • 187 gram poedersuiker (gezeefd)
  • 2 theelepels merengue poeder
  • 4 eetlepels warm water

Opbouw

  • eetbare bloemen

Bereidingswijze

Bakgereedschap

  • Bakplaten
  • Bakpapier
  • Staande mixer met toebehoren
  • Foodprocessor
  • Suikerthermometer
  • Houten spatel
  • Staafmixer
  • Spuitzakken
  • Rond spuitmondje ø 8
  • 1 kegel van 40 centimeter piepschuim
  • Papier om de kegel mee te bedekken
  • Cocktailprikkers

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 170 graden hetelucht.
  • Bekleed bakplaten met bakpapier.

Macarons

  • Maak het recept in 3 keer, voeg elke keer een andere kleur toe.
  • Maal de amandelpoeder en poedersuiker in de foodprocessor fijner.
  • Zeef het mengsel 2 keer.
  • Breng de suiker met het water aan de kook tot 118 graden.
  • Klop 75 gram eiwit op tot stijve pieken, zodra de suikersiroop 114 graden is.
  • Voeg de suikersiroop van 118 graden langzaam toe aan het eiwit en klop het mengsel op de hoogste stand tot een glanzende meringue op kamertemperatuur.
  • Roer de overige 75 gram eiwit met een houten spatel door het meelmengsel.
  • Voeg de kleurstof toe en maak er een dikke pap van.
  • Schep een klein beetje meringue bij de pap en roer goed door.
  • Voeg daarna de rest toe en spatel het met een stevige slag tot het samenvloeit.
  • Doe het beslag in een spuitzak met ronde spuitmond.
  • Spuit cirkels van ongeveer ø 4 centimeter op een bakplaat met bakpapier.
  • Tik licht op de onderkant van de bakplaat om de lucht eruit te slaan.
  • Bak de macarons ongeveer 10 – 12 minuten. Draai de bakplaat halverwege om.
  • Herhaal het recept 2 keer.

Ganache

  • Kook de frambozen in tot een dikke massa.
  • Haal door een zeef en laat afkoelen.
  • Maal de pistachenootjes tot een pasta.
  • Breng de passievruchten aan de kook en laat 10 minuten borrelen.
  • Haal door een zeef om de pitjes eruit te halen. Laat afkoelen.
  • Verwarm de slagroom tot het kookpunt.
  • Doe de chocolade in een hittebestendige bak.
  • Giet de warme slagroom erover en laat een minuut staan.
  • Roer daarna met een garde tot een egale ganache.
  • Voeg het vanille extract toe.
  • Verdeel de ganache over 3 bakjes.
  • Voeg aan 1 bakje de frambozen, aan 1 bakje de passievruchten en aan 1 bakje de pistachepasta toe.
  • Doe elke vulling in een spuitzak en laat opstijven in de koeling.

Royal Icing

  • Klop de poedersuiker, meringuepoeder en 2 eetlepels van het water tot een glad, maar gestructureerd glazuur.
  • Voeg indien nodig meer water toe.
  • Verdeel het glazuur over 3 kommen.
  • Kleur elk kommetje, overeenkomstig met de 3 kleuren van de macarons.
  • Bedek het glazuur tot gebruik met huishoudfolie direct op het oppervlak.

Opbouw

  • Bedek de piepschuim kegel met het papier en plak hem vast met royal icing.
  • Vul de oranje macarons met passievrucht ganache.
  • Vul de groene macarons met pistache ganache.
  • Vul de rode macarons met frambozen ganache.
  • Doe de icing in 3 spuitzakken.
  • Spuit een beetje icing op een kant van een macaron en plak deze op het papier. Gebruik eventueel cocktailprikkers om ze vast te maken aan de kegel.
  • Begin onderaan met groen en bouw zo verder op naar boven met oranje.
  • Leg de overgebleven groene, oranje en rode macarons rondom de toren.
  • Decoreer de gaten met eetbare bloemen.
  • Laat de toren minimaal 2 uur opstijven, voordat je hem verplaatst.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.