Bakgereedschap
- Staande mixer met toebehoren
 - Handmixer
 - Bakplaat
 - Spuitzakken
 - Spuitmondje 1 centimeter
 - Taartkarton van ø 22 centimeter
 - Rasp
 - Garde
 - Zeef
 - Theezeefje
 - Springvorm ø 22 centimeter
 - Taartring van ø 20 centimeter
 - Decoratie lint wit 1 meter
 - Thermometer
 - Marmeren plaat
 - Spatel
 - Glazen kom
 
Voorbereiding
- Week de gelatine in koud water.
 - Verwarm de oven voor op 180 graden.
 - Bekleed een bakplaat met bakpapier.
 - Leg een vel bakpapier op een bakplaat en zet er de taartring van 20 centimeter op.
 
Lange vingers
- Klop de eidooiers met de helft van de suiker los.
 - Klop de eiwitten en het zout op.
 - Voeg de andere helft van de suiker geleidelijk toe.
 - Klop tot het eiwit stijf is en de suiker is opgelost.
 - Spatel de eidooiers door het opgeklopte eiwit.
 - Zeef de bloem en de maizena in gedeelten boven de luchtige massa en meng het door elkaar.
 - Doe het mengsel in een spuitzak met een glad spuitmondje van 1 centimeter.
 - Spuit vingers van ongeveer 10 centimeter lang op de bakplaat, laat er ongeveer 2 millimeter tussen zitten zodat ze tijdens het bakken als een plak aan elkaar komen.
 - Spuit ook 2 cirkels van ø 18 centimeter.
 - Bestrooi de lange vingers met een theezeefje met fijne suiker en blaas de overtollige suiker van het bakpapier af.
 - Bak de lange vingers af in 13 tot 18 minuten, tot ze goudbruin zijn.
 - Snijd de plakken lange vingers aan de onderkant strak bij en snijd de cirkels stak af.
 
Krokante bodem
- Tempereer de chocolade en meng de cornflakes erdoor.
 - Doe het mengsel in de bakring van 20 centimeter.
 - Druk de massa goed aan en laat opstijven in de koelkast.
 
Chocolademousse
- Verwarm de eidooiers, het ei en de fijne suiker au bain-marie en roer tot het mengsel 60 graden is.
 - Haal van de au bain-marie en klop op middelhoge snelheid voor 3-4 minuten tot de kom koel is en het mengsel dik.
 - Klop 300 gram slagroom stijf en meng deze met de mascarpone.
 - Breng de overige slagroom aan de kook.
 - Haal van het vuur, voeg de gelatine toe.
 - Doe de chocolade in een hittebestendige kom en giet de warme slagroom er over.
 - Laat 3 minuten staan en roer tot een gladde massa.
 - Voeg een lepel van de geklopte room aan het chocolademengsel toe.
 - Vouw dan het chocolademengsel en de resterende geklopte room in het ei en suikermengsel, tot er geen strepen blijven.
 - Giet in glazen kom en laat opstijven.
 
Koffielikeur
- Meng de koffielikeur met de espresso.
 
Opbouw
- Begin met de krokante bodem.
 - Zet langs de rand de plakken lange vingers.
 - Verdeel een laag chocolademousse op de bodem en verdeel daarover een laagje verse aardbeien.
 - Dompel de ronde lange vingers plak even in de koffielikeur en leg deze op de chocolademousse.
 - Herhaal weer met een laag chocolademousse en verse aardbeien.
 - Leg hierop de andere plak lange vingers.
 - Klop de slagroom op met wat suiker.
 - Verdeel bovenop de taart toefjes slagroom, plakjes aardbeien en rasp van de reep pure chocolade.
 - Strik een mooi lint om de taart.
 
                        
                                        
                                    
                    
                                    
                    
                                    
                    
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.