Terug

Madeleines

Met dit recept van Robèrt maak je klassieke Franse madeleines. Deze schelpvormige cakejes zijn zoet, fluweelzacht en ze hebben een buikje.

Robèrt van Beckhoven

Recept van
Robèrt van Beckhoven

Goed te doen
(132) reviews

Ingrediënten

Beslag

  • 60 gram amandelpoeder
  • 150 gram poedersuiker
  • 60 gram bloem
  • Snufje zout
  • 150 gram eiwitten
  • 150 gram boter
  • 1 eetlepel honing
  • 1 theelepel vanille extract
  • Citroenrasp

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Vet de madeleinevorm goed in en bestuif met bloem.
  • Leg een spuitzak klaar.

Beslag

  • Smelt de boter tot een lichtbruine, nootachtig geurende beurre noisette.
  • Laat een beetje afkoelen.
  • Meng amandelpoeder, poedersuiker, zout en bloem door elkaar.
  • Voeg de eiwitten toe en roer tot een egaal beslag.
  • Voeg de afgekoelde beurre noisette toe aan het beslag en roer goed door.
  • Meng er tot slot de honing, citroenrasp en vanille extract door.
  • Doe het beslag in een spuitzak.
  • Laat koud worden in de koelkast voor minstens 1 uur, of liever nog een hele nacht.
  • Vul de madeleinevorm voor 2/3e met beslag.
  • Leg de vorm eventueel nog even in de koelkast.
  • Bak de madeleines in 8 tot 10 minuten gaar, goudbruin en met een buikje.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.