Benodigdheden
- Staande mixer met toebehoren
- Bakblik van 30 x 35 centimeter
- Vershoudfolie
- Kwast
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Vet een grote kom in met olie.
- Vet het bakblik goed in met olijfolie.
Focaccia
- Rits enkele takjes rozemarijn en tijm af en hak dit fijn tot je 2 eetlepels kan vullen.
- Meng de fijngehakte kruiden samen met de rest van de ingrediënten voor de focaccia tot een soepel deeg.
- Stort het deeg in de ingevette kom.
- Dek de kom af en laat het deeg een uur rijzen.
- Vouw het deeg daarna een keer in de lengte en een keer in de breedte.
- Leg in het bakblik en laat het nogmaals voor 10 minuten rijzen.
- Snijd de venkel, sjalotten en de paprika’s in hele ringen.
- Maak met je vingers deuken in het deeg.
- Leg de venkel, sjalotten en paprika in bloemvormen verspreid over het deeg.
- Snij de stengels van de courgettebloemen en gebruik deze als bloemstelen voor de bloemen op de focaccia. Leg de courgettebloemen nog even apart.
- Maak de garnering van de focaccia verder af met de zwarte olijven, artisjokharten en takjes rozemarijn en tijm.
- Bak de focaccia in een voorverwarmde oven af in 30 minuten.
- Leg dan de courgettebloemen op de focaccia en bestrijk het geheel met olijfolie.
- Bak de focaccia nog 5 tot 10 minuten in de oven.
Reageren
U kunt hieronder reageren op dit recept
Om te kunnen reageren moet u zich eerst registreren.
Inloggen Registreren