Terug

Mediterrane tuin

Met deze focacciatuin, met courgettebloemen en venkel, waan je je zo aan de Middellandse zee.

Tom

Recept van
Tom

Goed te doen
(14) reviews

Ingrediënten

Focaccia

  • 550 gram tarwebloem
  • 350 milliliter lauwwarm water
  • 15 gram zout
  • 7 gram gedroogde gist
  • 150 milliliter olijfolie (plus extra)
  • Bosje rozemarijn
  • Bosje tijm

Garnering

  • Zwarte olijven
  • Enkele courgettebloemen
  • 1 venkel 
  • 4 sjalotten
  • 2 rode puntpaprika’s
  • Potje artisjokharten
  • Grof zeezout

Bereidingswijze

Benodigdheden

  • Staande mixer met toebehoren
  • Bakblik van 30 x 35 centimeter
  • Vershoudfolie
  • Kwast

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Vet een grote kom in met olie. 
  • Vet het bakblik goed in met olijfolie. 

Focaccia

  • Rits enkele takjes rozemarijn en tijm af en hak dit fijn tot je 2 eetlepels kan vullen.
  • Meng de fijngehakte kruiden samen met de rest van de ingrediënten voor de focaccia tot een soepel deeg.
  • Stort het deeg in de ingevette kom.
  • Dek de kom af en laat het deeg een uur rijzen.
  • Vouw het deeg daarna een keer in de lengte en een keer in de breedte.
  • Leg in het bakblik en laat het nogmaals voor 10 minuten rijzen.
  • Snijd de venkel, sjalotten en de paprika’s in hele ringen. 
  • Maak met je vingers deuken in het deeg.
  • Leg de venkel, sjalotten en paprika in bloemvormen verspreid over het deeg.
  • Snij de stengels van de courgettebloemen en gebruik deze als bloemstelen voor de bloemen op de focaccia. Leg de courgettebloemen nog even apart.
  • Maak de garnering van de focaccia verder af met de zwarte olijven, artisjokharten en takjes rozemarijn en tijm.
  • Bak de focaccia in een voorverwarmde oven af in 30 minuten.
  • Leg dan de courgettebloemen op de focaccia en bestrijk het geheel met olijfolie.
  • Bak de focaccia nog 5 tot 10 minuten in de oven.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.