E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Mijn Aruba

Elizabeth is opgegroeid op Aruba en dat zie en proef je terug in deze taart. De buitenkant is een Arubaans tafereel, met de kleuren van de Arubaanse vlag, een hagedis, een watapana boom en vrolijke zonnestralen. De binnenkant is tropisch met ananas en kokos. Een waar spektakelstuk.

Elizabeth

Recept van
Elizabeth

Taart
Makkelijk
(12) reviews

Ingrediënten

Ananasbiscuit

  • 300 gram suiker
  • 10 eieren
  • 18 gram vanillesuiker
  • 5 eetlepels warm water
  • 2 theelepels vanille-extract
  • 2 theelepels ananas extract
  • 225 gram patentbloem
  • 75 gram maïzena

Kokoksbiscuit

  • 8 eieren
  • 226 gram suiker
  • 14 gram vanillesuiker
  • 4 eetlepels warm water
  • 2 theelepels kokosextract
  • 170 gram bloem
  • 55 gram maïzena

Italiaanse meringue botercrème

  • 200 gram kristalsuiker
  • 60 milliliter water
  • 4 eiwitten
  • 450 gram roomboter
  • 1 theelepel vanille-extract

Ananasjam

  • 1 ananas
  • sap van 1 citroen
  • 150 gram geleisuiker
  • 1 mespunt zout
  • 150 gram geraspte kokos

Botercrème

  • 350 gram roomboter
  • 150 gram crisco
  • 1 kilo poedersuiker
  • 30 milliliter room
  • 2 eetlepels vanille-extract
  • 1 mespunt zout

Trempeersiroop

  • 100 gram suiker
  • 300 gram water
  • 50 milliliter witte rum

Zonnestralen

  • kleurstoffen
  • 500 gram witte rolfondant
  • 50 gram zwart fondant
  • 1 pak maria koekjes
  • 3 rijstbladeren

Bereidingswijze

Bakgereedschap

  • Staande mixer met toebehoren
  • Springvorm van ø 20 centimeter (4x)
  • Siliconen bakmat
  • Staafmixer
  • Zeef
  • Bakkwast
  • Spuitzakken
  • Suikerthermometer
  • Paletmes
  • Boetseergereedschap

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Vet de springvormen in en bekleed ze met bakpapier.

Ananasbiscuit

  • Scheid de eieren.
  • Klop de eiwitten met de helft van de suiker en het zout stijf.
  • Klop de eigelen met het warme water, de rest van de suiker, de vanillesuiker, het vanille en ananas extract in 10 – 15 minuten tot een luchtig beslag.
  • Spatel het eigeelmengsel voorzichtig door de eiwitten.
  • Zeef de bloem en maïzena en spatel door het beslag.
  • Verdeel het beslag over 2 bakvormen van ø 20 centimeter.
  • Bak de biscuits in 30 minuten gaar.

Kokoksbiscuit

  • Scheid de eieren.
  • Klop de eiwitten met de helft van de suiker en het zout stijf.
  • Klop de eigelen met het warme water, de rest van de suiker, de vanillesuiker en het kokos extract in 10 – 15 minuten tot een luchtig beslag.
  • Spatel het eigeelmengsel voorzichtig door de eiwitten.
  • Zeef de bloem en maïzena en spatel door het beslag.
  • Verdeel het beslag over 2 bakvormen van ø 20 centimeter.
  • Bak de biscuits in 30 minuten gaar.

Italiaanse meringue botercrème

  • Breng de suiker met het water in een pan aan de kook tot 114 graden.
  • Klopt de eiwitten tot stijve pieken.
  • Voeg langzaam de suikersiroop toe.
  • Klop de meringue op hoge snelheid op tot hij volledig is afgekoeld.
  • Voeg blokje voor blokje de boter toe.
  • Voeg ook de vanille extract toe.

Ananasjam

  • Schil de ananas en pureer het vruchtvlees grof.
  • Breng de ananas aan de kook.
  • Voeg de geleisuiker, zout en het citroensap toe.
  • Kookt voor 20 minuten tot een dikke massa.
  • Voeg de kokos toe en kookt dit 5 minuten.
  • Haal van het vuur en laat afkoelen.

Botercrème

  • Klop de boter met de crisco en het zout luchtig.
  • Voeg beetje bij beetje de poedersuiker toe.
  • Voeg het vanille extract en de room toe.
  • Spatel de crème handmatig door om de luchtbellen eruit te halen.
  • Verdeel over 3 bakjes en voeg de kleurstof toe. 1 Bakje geel, 1 bakje blauw en 1 bakje groen.
  • Doe elke botercrème in een spuitzak.

Trempeersiroop

  • Doe suiker en water in de steelpan en breng aan de kook.
  • Laat 1 minuut koken, haal dan van het vuur.
  • Voeg de rum toe en laat afkoelen.

Zonnestralen

  • Meng 50 milliliter water met 3 – 5 druppels gele kleurstof.
  • Week de rijstbladeren tot ze glad zijn, maar niet te lang anders gaan ze kapot.
  • Haal de bladeren uit het water en leg ze in de vorm van zonnestralen op een siliconen bakmat.
  • Bak ze op 50 graden voor 10 minuten.
  • Haal uit de oven en laat afkoelen.

Opbouw

  • Snijd elk biscuit in 3 lagen.
  • Bestrijk elke laag met trempeersiroop.
  • Leg een plak biscuit op de bodem, bestrijk met een laag ananas en kokos jam en spuit er vervolgens een laag Swiss meringue op.
  • Leg daar een biscuit bovenop.
  • Herhaal deze stappen tot je de hele taart hebt opgebouwd.
  • Laat de taart 30 minuten opstijven in de koeling.
  • Haal de taart uit de koeling en bestrijk de taart aan de onderkant met gele en aan de bovenkant met blauwe botercrème. Strijk glad met een paletmes.
  • Kleur een stukje fondant bruin en maak daar de stam van de watapana boom van. Plak deze op de taart.
  • Maak van de groene botercrème de bladeren van de boom.
  • Van de overige fondant kun je zeesterren, schelpen, bloemen en een leguaan maken. Plak deze op en rondom de taart.
  • Verkruimel de maria koekjes en strooi de kruimels rond de taart als strandzand.
  • Druk de zonnestralen boven in de taart.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.