E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Mokkalove

Verwen jezelf met deze overheerlijke mokkacake, gevuld met stukjes pure chocolade en hazelnoten. Decoreer de cake met toefjes mokkacrème, nootjes, goudpoeder en nog meer chocolade.

Susan

Recept van
Susan

Cake
(19) reviews

Ingrediënten

Mokka cake

  • 190 gram bloem
  • 150 gram kristalsuiker
  • 0,5 eetlepel maïzena
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 0,25 theelepel baking soda
  • 0,25 theelepel zout
  • 57 gram ongezouten roomboter, zacht
  • 60 milliliter zonnebloemolie
  • 90 milliliter karnemelk
  • 2 eieren 
  • 80 gram hazelnoten
  • 2 eetlepels mokka extract
  • 2 eetlepels cacaopoeder
  • 50 gram pure chocoladedruppels

Mokka-extract

  • 2 eetlepels oploskoffie
  • 50 milliliter heet water
  • 2 eetlepels basterdsuiker 
  • 1 mespuntje melasse

Banketbakkersroom

  • 400 milliliter melk
  • 100 milliliter slagroom
  • 2 eidooiers
  • Merg van 1 vanillestokje
  • 100 gram kristalsuiker
  • 45 gram maïzena

Botercrème 

  • Banketbakkersroom
  • 300 gram ongezouten roomboter, zacht
  • 75 gram poedersuiker
  • 20 milliliter mokka extract

Chocolade frosting 

  • 300 milliliter slagroom
  • 125 gram poedersuiker
  • Merg van 1 vanillestokje
  • 113 gram roomkaas
  • 113 gram mascarpone
  • 1 eetlepel cacaopoeder

Feuilletine

  • 60 gram eiwit
  • 60 gram poedersuiker
  • 60 gram ongezouten roomboter, gesmolten
  • 60 gram bloem

Garnering 

  • 100 gram pure chocolade 
  • Goudpoeder

Bereidingswijze

mokkalove - mokka cakeChocoladefans verzamelen! Deze mokka cake met chocolade frosting en stukjes pure chocolade is een must voor iedere chocoladefan.

Bakbenodigdheden

  • 2 springvormen met een diameter van 15 centimeter
  • Kommen
  • Steelpan
  • Staande mixer met toebehoren
  • Kleine pan
  • Spatel
  • Spuitzak met opzetmondje 4B
  • Spuitzak met opzetmondje 6B
  • Bakplaat
  • Bakpapier
  • Vershoudfolie
  • Vormpjes met een ribbeltje
  • Marmeren plaat
  • Paletmes

Voorbereiding voor mokka cake

  • Verwarm de oven voor op 180 graden voor het cakebeslag.
  • Rooster de hazelnoten voor ongeveer 10 minuten in de oven terwijl die opwarmt.
  • Bekleed de springvormen met bakpapier en vet de randen in met boter.

Mokka cake beslag

  • Doe de bloem, kristalsuiker, maïzena, bakpoeder, baking soda en zout in een kom.
  • Voeg hier de roomboter, beetje bij beetje aan toe, tot het mengsel er zanderig uitziet.
  • Voeg langzaam zonnebloemolie toe aan het beslag.
  • Doe de karnemelk, de eieren en het merg van een half vanillestokje in een andere kom en mix dit door elkaar.
  • Voeg het mengsel van karnemelk langzaam bij het andere mengsel, mix dit door totdat er een egaal beslag ontstaat.
  • Verdeel het beslag in 2 delen. 
  • Voeg aan het ene beslag 2 eetlepels mokka extract en hazelnoten toe.
  • Voeg aan het andere beslag 2 eetlepels cacaopoeder en 50 gram pure chocoladedruppels toe.
  • Stort de twee mixen in de twee springvormen
  • Bak de mokka cake en de chocolade cake gaar in 30 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Druppel een klein beetje mokka extract over beide cakes.
  • Zet de oven terug op 160 graden voor de feuilletine.

Banketbakkersroom

  • Doe 300 milliliter melk, de slagroom en het vanillestokje in een steelpan en breng dit aan de kook. 
  • Doe in een andere kom de overgebleven melk, de eidooiers, kristalsuiker en de maïzena en meng dit tot een glad mengsel. 
  • Haal het vanillestokje eruit en giet de helft van het vanillemengsel bij het mengsel met de eidooiers. 
  • Klop dit met een garde tot een glad mengsel. 
  • Giet het mengsel terug in het pannetje bij het overgebleven vanillemengsel en klop dit met een garde tot een dikke massa. 
  • Stort de banketbakkersroom op een bakplaat, bedek het met vershoudfolie en laat het afkoelen in de koelkast.

Chocolade frosting

  • Doe de slagroom, poedersuiker en het merg van een vanillestokje in een kom en meng dit tot een dik en luchtig mengsel.
  • Roer vervolgens de cacaopoeder door het mengsel.
  • Doe de roomkaas, de mascarpone en de poedersuiker in een kom en meng dit tot een glad geheel.
  • Voeg het mascarponemengsel toe aan de slagroom en klop dit tot een dik en luchtig glazuur. 

Botercrème

  • Laat de roomboter zacht worden en pak de banketbakkersroom uit de koelkast.
  • Klop de banketbakkersroom los en voeg daar, lepel voor lepel, de zachte boter aan toe.
  • Doe de poedersuiker erbij en meng dit net zolang totdat er een romig mengsel ontstaat.
  • Voeg het mokka extract toe.
  • Doe de botercrème in een spuitzak met opzetmondje 6B.

Feuilletine

  • Doe het eiwit, poedersuiker, roomboter en de bloem in een kom en meng dit tot een glad beslag. 
  • Stort het beslag uit op een bakplaat.
  • Bak het beslag gaar in 7 tot 10 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Verkruimel de feuilletine.

Chocolade decoratie

  • Smelt de chocolade au bain-marie.
  • Smeer de chocolade uit over een marmeren plaat.
  • Breng de chocolade op de juiste temperatuur met een paletmes en een spatel.
  • Doe de chocolade in een spuitzak.
  • Spuit met de chocolade rondjes over een onderzetter.
  • Spuit met de chocolade rondjes over een ondergrond met ribbels.
  • Smeer de chocolade uit over een beklede bakplaat.
  • Bestrooi dit met kleine feuilletine. 
  • Laat de chocolade decoratie afkoelen in de vriezer.

Opbouw van de mokka cake

  • Verdeel de mokka crème over de eerste laag cake. 
  • Leg de tweede laag cake, met de mooie kant naar boven, op de eerste cake.
  • Smeer dit af met de chocolade frosting.
  • Verdeel de feuilletine aan de onderkant van de taart.
  • Spuit toefjes mokka crème boven op de taart.
  • Decoreer de mokka cake met pure chocolade, goudpoeder en nootjes.

Bekijk alle opdrachten uit seizoen 11 van Heel Holland Bakt

Naar het overzicht

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.