Terug

Nutty Lardy cake

Beth

Recept van
Beth

Moeilijk
(1) reviews

Ingrediënten

Deeg

  • 170 milliliter melk
  • 40 gram ongezouten boter
  • 1 ei
  • 340 gram broodbloem
  • 1 theelepel zout
  • 2 eetlepels fijne kristalsuiker
  • 9 gram gedroogde gist

Vulling

  • 225 gram reuzel
  • 200 gram fijne kristalsuiker
  • 1 theelepel kaneel (gemalen)

Afwerking

  • 60 gram rozijnen
  • 60 gram krenten
  • 60 gram sultana’s
  • 190 gram pecannoten
  • 30 milliliter melk
  • 130 gram bruine basterdsuiker
  • 110 milliliter water

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 220°C.
  • Leg een springvorm van ongeveer 22 centimeter klaar.

Deeg

  • Doe de melk en de boter in een pan en verwarm op laag vuur totdat de boter gesmolten is.
  • Haal de pan van het vuur en laat afkoelen. Klop het ei erdoor.
  • Doe de broodbloem, zout, suiker en gist in een beslagkom of keukenmachine.
  • Voeg het melk-boter-eimengsel toe.
  • Meng met een kneedhaak tot een glad deeg.
  • Dek de kom af met plasticfolie en laat ongeveer 1 uur rijzen tot het deeg twee keer zo groot is.

Vulling

  • Doe reuzel, suiker en kaneel in een kom en roer tot een pasta.
  • Doe een deel van de pasta op de bodem van een springvorm (met diameter van 22 centimeter).

Afwerking

  • Rol het deeg uit tot een driehoek en smeer 1/3 deel van de pasta op 1/3 van het deeg.
  • Strooi 1/3 deel rozijnen, krenten, sultana’s en pecannoten boven de pasta. Bewaar 50 gram van de pecannoten ter decoratie.
  • Vouw het deeg naar binnen en rol op
  • Herhaal dit twee keer op de andere punten van de driehoek.
  • Vouw de kanten in tot het rond is en doe het deeg in de springvorm.
  • Dek de springvorm af met plasticfolie en laat het deeg 30 minuten rijzen.
  • Smeer de bovenkant van het deeg in met melk.
  • Bak de cake 30-35 minuten.
  • Maak een suikersiroop van de basterdsuiker en het water.
  • Roer tot de suiker is opgelost, kook nog 3 minuten en haal van het vuur.
  • Rooster de overgebleven 50 gram pecannoten de laatste 5 minuten van de baktijd mee in de oven. Hak ze fijn.
  • Haal de lardy cake na baktijd uit de oven.
  • Giet de siroop op de cake en bestrooi met de gehakte pecannoten.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.