Bakbenodigdheden
- Staande mixer met toebehoren
- Bakplaat
- Broodblik
- Bakkwast
- Rasp
- Hakmolen
Voorbereiding
- Maak de vulling een dag van tevoren.
- Maak de spijs een dag van tevoren, zodat de smaak er goed in kan trekken.
- Vet het bakblik in en strooi een dun laagje amandelschaafsel in het blik.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
Vulling
- Rooster de hazelnoten in de oven op 180 graden voor 15 minuten.
- Snijd de abrikozen en vijgen in kleine stukjes.
- Voeg alle ingrediënten, behalve de rum, samen.
- Verwarm de rum en giet erbij.
- Laat het mengsel een dag afgedekt wellen.
Amandelspijs
- Maal de amandelen grof.
- Voeg de suiker en citroenrasp toe.
- Maal door elkaar.
- Voeg de ei beetje bij beetje toe tot de spijs smeuïg is.
Deeg
- Los de gist op in de koude melk.
- Meng de bloem, gist oplossing, suiker, 1 ei en citroenrasp tot een glad deeg.
- Voeg de zachte boter in blokjes en het zout toe en kneed nog 5 minuten.
- Bol het deeg op en laat het 10 minuten rusten.
- Kneed de vulling door het deeg en laat het weer 10 minuten rusten op een warme plek.
- Verdeel het deeg in 2 stukken, bol op en laat het weer 10 minuten rusten.
- Rol de bollen in een lange pil.
- Leg de eerste in het bakblik en druk het deeg iets uit, zodat de bodem bedekt is.
- Slap de amandelspijs eventueel nog een beetje af door er wat ei doorheen te kloppen.
- Rol de spijs tot een lange pil en leg deze in het midden op het deeg.
- Maak de randen van het deeg iets vochtig en verdeel dan het tweede deeg erover.
- Druk iets aan.
- Strijk de bovenkant lichtjes in met ei.
- Laat nog 30 minuten rusten op een warme plek.
- Bak het brood af in ongeveer 40 minuten.
- Laat kort afkoelen in het blik en los dan op een rooster.
- Strijk de bovenkant in met gesmolten boter.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.