Janny vindt de binnenkant van deze pakjestaart prachtig en is onder de indruk van de strik. Ze noemt dit een prachtig desserttaartje.
Bakbenodigdheden
- Staande mixer met toebehoren
- Keukenweegschaal
- Spatel
- Garde
- Steelpan
- Mengkom
- Spuitzak
- Spuitmond
- Zeef
- Maatbeker
- Satéprikker
- Acetaatfolie
- Marmeren plaat
- Siliconen vorm van 20 bij 15 centimeter
- Taartring van 20 centimeter
- Keukenthermometer
Voorbereiding voor de koffieslagroom
- Verwarm de oven voor op 150 graden.
- Verdeel de koffiebonen over een bakplaat en rooster ze 5 minuten in de oven.
- Verwarm 250 milliliter slagroom in een steelpan.
- Voeg de koffiebonen toe aan de warme slagroom.
- Zet de slagroom in de koelkast en laat dit 1 nacht staan.
Voorbereiding voor de pakjestaart
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
Hazelnootbiscuit
- Klop de eieren met het hazelnootmeel en poedersuiker in een kom luchtig.
- Smelt de boter en spatel dit, samen met de bloem, door het beslag heen.
- Doe de eiwitten en de kristalsuiker in een andere kom en klop dit stijf.
- Spatel de opgeklopte eiwitten door het beslag heen.
- Strijk het beslag uit op een bakplaat.
- Bak het biscuit in 10 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
- Laat het biscuit afkoelen tot de opbouw van de pakjestaart.
Kersengelei
- Pureer alle kersen en voeg een klein beetje kersensiroop toe.
- Verwarm de vruchtenpuree in een steelpan tot een temperatuur van 40 graden.
- Voeg de pectine toe en roer dit goed door.
- Breng de vruchtenpuree aan de kook en laat dit 3 minuten doorkoken.
- Haal de pan van het vuur en zet het in een bak met ijs.
- Giet de gelei in een siliconen vorm en zet de vorm in de vriezer.
Koffieslagroom
- Haal de slagroom met koffiebonen uit de koelkast en verwarm het in een steelpan.
- Zeef de warme slagroom vervolgens.
- Voeg de overige, nog koude slagroom toe aan de warme slagroom en roer dit goed door elkaar.
- Hou de koffieslagroom bij de hand.
Pâte à bombe
- Week de gelatineblaadjes in een bakje met koud water.
- Klop de koffieslagroom lobbig.
- Smelt de witte chocolade en laat dit afkoelen tot 45 graden.
- Verwarm de eieren met de suiker au bain-marie tot 70 graden. Klop dit vervolgens op met een mixer.
- Voeg de gelatine toe aan het warme eimengsel. Blijft kloppen met een mixer tot afgekoeld is naar 40 graden.
- Spatel de gesmolten chocolade door de eieren,
- Spatel de koffieslagroom door de pâte à bombe.
- Giet een deel van de pâte à bombe in de vorm.
- Leg de bevroren kersengelei hier boven op en giet de rest van de pâte à bombe er overheen.
- Zet het in de vriezer om op te stijven.
Chocolade spiegel
- Week de gelatineblaadjes in een bakje met koud water.
- Doe de slagroom, water en kristalsuiker in een steelpan en laat dit 5 minuten koken.
- Voeg cacaopoeder en gelatine toe aan de steelpan. Mix het geheel glad met een staafmixer.
- Haal de bevroren pâte à bombe uit de vorm en giet hier de chocolade spiegel overheen.
- Let uitharden tot de opbouw van de pakjestaart.
Koek
- Verwarm de oven voor op 170 graden.
- Klop de boter met de poedersuiker, vanille-extract en het zout zachtjes op.
- Meng de eidooier er vervolgens doorheen.
- Voeg de bloem en amandelmeel toe en kneed dit goed door.
- Leg het deeg 30 minuten in de koelkast.
- Rol het deeg uit tot een plak van 4 millimeter dik. Steek een koek uit met een diameter van 20 centimeter. Steek hier een klein rondje uit, precies in het midden.
- Bak de koek in 10 tot 15 minuten gaar.
- Laat de koek afkoelen tot de opbouw van de pakjestaart.
Decoratie
- Smelt de chocolade au bain-marie tot 45 graden.
- Tempereer twee derde van de chocolade tot 24 graden.
- Voeg de koude chocolade toe aan de warme chocolade. Zorg dat de chocolade 27 of 28 graden is.
- Maak de chocolade lusjes, een plateau en twee ringen om een strik te maken.
- Laat de chocolade uitharden in de koelkast.
Opbouw van de pakjestaart
- Maak een gat in het midden van het biscuit en de koek.
- Snijd het biscuit 2 keer horizontaal door midden.
- Smeer de koek in met een laagje witte chocolade.
- Leg het biscuit in lagen op de koek.
- Zet het confetti-buisje in het midden van het gat.
- Zet de pâte à bombe over het confetti-buisje en plaats deze op het biscuit.
- Zet de chocoladestrik bovenop de pakjestaart.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.