Bakgereedschap
- Bakplaat
 - Bakpapier
 - Pannenkoekenpan
 - Mixer
 - Foodprocessor
 - Spuitzakken
 - Rasp
 - Zeef
 
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden conventioneel.
 - Bekleed een bakplaat met bakpapier.
 
Sinaasappel pannenkoeken
- Zeef de bloem, bakpoeder en zout in een kom.
 - Meng de rest van de ingrediënten in een andere kom.
 - Voeg de droge ingrediënten toe en meng met een garde tot er nog kleine klontjes over zijn.
 - Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur.
 - Gebruik een soeplepel per pannenkoek.
 - Bak grote, ronde pannenkoeken, ongeveer 5 minuten per koek.
 - Herhaal voor de rest van het beslag en laat pannenkoeken op een rooster afkoelen.
 
Chocolade pannenkoeken
- Zeef de bloem, bakpoeder, cacao en zout in een kom.
 - Meng de rest van de ingrediënten in een andere kom.
 - Voeg de droge ingrediënten toe en meng met een garde tot er nog kleine klontjes over zijn.
 - Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur.
 - Gebruik een soeplepel per pannenkoek.
 - Bak grote, ronde pannenkoeken, ongeveer 5 minuten per koek.
 - Herhaal voor de rest van het beslag en laat pannenkoeken op een rooster afkoelen.
 
Pecannoten crumble
- Rooster de pecannoten 5-10 minuten op de bakplaat tot ze iets bruiner zijn en beginnen te geuren.
 - Breng de suiker en het water aan de kook.
 - Voeg de noten toe zodra de suiker lichtbruin is.
 - Kook roerend door totdat de suiker gestold is.
 - Haal van het vuur af en giet op een bakplaat met bakpapier.
 - Laat afkoelen. Hou ongeveer 100 gram opzij voor decoratie.
 - Breek de rest in brokjes en maal het met de foodprocessor tot kleine stukjes.
 - Voeg zout, kaneel, cacaopoeder en vanille extract toe.
 
Gesuikerde sinaasappelschil
- Schil de sinaasappels en snijd de schil in dunne streepjes.
 - Vul een kleine pan met koud water en breng het samen met de schilreepjes aan de kook.
 - Giet af en herhaal het proces 3 keer.
 - Maak daarna een siroop van 200 gram suiker, 150 gram water en 50 gram cointreau.
 - Kook de schilreepjes ongeveer 5 minuten zachtjes in de siroop.
 - Giet af en rol wat streepjes voor de decoratie door de overige kristalsuiker.
 - Hak de rest in stukjes voor de sinaasappelcrème.
 
Chocoladeroom
- Meng alle ingrediënten en klop stijf.
 - Doe in een spuitzak en leg koud tot gebruik.
 
Sinaasappelcrème
- Meng alle ingrediënten en klop stijf.
 - Doe in een spuitzak en leg koud tot gebruik.
 
Opbouw
- Begin met een sinaasappel pannenkoek.
 - Spuit daarop een laag sinaasappelcrème.
 - Leg er een chocolade pannenkoek op.
 - Spuit daarop een laag chocoladeroom.
 - Bestrooi met pecannoten crumble.
 - Herhaal tot alle pannenkoeken gebruikt zijn.
 - Decoreer de taart met gespoten sinaasappelcrème, sinaasappelschil en crumble.
 
                        
                                        
                                    
                    
                                    
                    
                                    
                    
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.