“Een polonaise met een slimmigheidje!” Volgens Robèrt. “De binnenkant van de polonaise is ingesmeerd met chocolade, waardoor de vulling er niet uitloopt. Super slim om dat zo te doen!”
Bakbenodigdheden
- Staande mixer met toebehoren
- Rasp
- Bakpapier
- Bakplaat
- Spatel
- Spuitzak
- Steelpan
- Platte schaal
- Deegkrabber
Voorbereiding voor polonaise
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Week de gelatineblaadjes in water.
Biscuitdeeg
- Klop de eieren luchtig.
- Voeg beetje bij beetje de suiker toe.
- Meng dan de bloem, bloedsinaasappelrasp, bakpoeder en het zout door het mengsel.
- Verdeel het beslag over een bakplaat.
- Bak het biscuitdeeg gaar in 8 minuten in de voorverwarmde oven.
- Haal het biscuitdeeg uit de oven en laat het afkoelen tot de opbouw van de polonaise.
Polonaise beslag
- Zet de oven terug naar 110 graden.
- Klop de eiwitten met een snufje zout los in een kom.
- Voeg beetje bij beetje de kristalsuiker toe en klop de eiwitten stijf.
- Zeef de poedersuiker boven de eiwitten en spatel het er doorheen.
- Doe het polonaise beslag in een spuitzak.
- Spuit met het beslag een dichte bodem van ongeveer 20 centimeter.
- Spuit daarnaast 4 tot 6 meringue ringen van ongeveer 20 centimeter.
- Droog de meringue 40 minuten in de oven.
- Haal de meringue uit de oven en laat het afkoelen.
- Spuit vervolgens een ring meringuebeslag op de afgekoelde polonaise bodem en leg daar een afgebakken ring op.
- Herhaal de stappen tot de ringen op zijn en de polonaise mand is opgebouwd.
Pina colada cremeux
- Snijd de ananas fijn.
- Breng de kokosmelk en de citroensap en -rasp in een steelpan aan de kook.
- Klop de eidooiers met de suiker schuimig in een kom.
- Giet de steelpan leeg in de kom met eidooiers en giet het mengsel vervolgens weer terug in de steelpan.
- Zet terug op het vuur en laat het mengsel indikken.
- Haal de steelpan van het vuur en voeg de gelatineblaadjes toe.
- Smelt de roomboter in de cremeux en voeg vervolgens de ananasblokjes toe.
- Zet de cremeux apart voor de opbouw van de polonaise.
Bloedsinaasappel curd
- Breng de kristalsuiker, bloedsinaasappelsap en de maïzena aan de kook.
- Klop de eidooiers los in een kom.
- Voeg een klein beetje van het suikermengsel toe aan de eidooiers.
- Giet de eidooiers in de steelpan bij het suikermengsel.
- Voeg de gelatineblaadjes en de boter toe aan de curd.
- Giet de curd op een bakplaat en laat het afkoelen.
Opbouw van de polonaise
- Smeer de meringue aan de binnenkant af met pure chocolade.
- Leg een ring van biscuitdeeg op de bodem van de meringue.
- Verdeel daar een laag bloedsinaasappel curd overheen.
- Leg hier stukjes bloedsinaasappel op.
- Verdeel daar een laag opgeklopte slagroom overheen.
- Leg hier een ring biscuitdeeg bovenop.
- Vul de polonaise met de pina colada cremeux.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.