E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Caribisch Carnaval

Van deze kleurrijke en fruitige polonaise word je direct enthousiast! De meringuetoren is gevuld met bloedsinaasappel curd, pina colada cremeux en versierd met eetbare bloemen.

Carla

Recept van
Carla

Taart
Moeilijk
(0) reviews

Ingrediënten

Biscuitdeeg

  • 75 gram bloem
  • 75 gram kristalsuiker
  • 3 eieren
  • Snufje zout
  • 5 gram bakpoeder
  • Rasp van 1 bloedsinaasappel

Polonaisebeslag

  • 4 eiwitten
  • Snufje zout
  • 225 gram fijne kristalsuiker
  • 150 gram poedersuiker, gezeefd
  • 20 gram maïzena

Pina colada cremeux

  • 200 gram ananas, uit blik
  • 4 gelatineblaadjes
  • 300 milliliter kokosmelk
  • 5 eidooiers
  • 5 eetlepels fijne kristalsuiker
  • 150 gram ongezouten roomboter
  • Sap van 1 citroen
  • Rasp van 1 citroen

Bloedsinaasappel curd

  • 4 eetlepels maïzena
  • 150 gram fijne kristalsuiker
  • 375 milliliter bloedsinaasappelsap
  • 3 eigeel
  • 80 gram ongezouten roomboter
  • 2 gelatineblaadjes

Decoratie

  • 250 gram pure chocolade
  • Eetbare bloemen

Bereidingswijze

Caribisch carnaval - polonaise“Een polonaise met een slimmigheidje!” Volgens Robèrt. “De binnenkant van de polonaise is ingesmeerd met chocolade, waardoor de vulling er niet uitloopt. Super slim om dat zo te doen!”

Bakbenodigdheden

  • Staande mixer met toebehoren
  • Rasp
  • Bakpapier
  • Bakplaat
  • Spatel
  • Spuitzak
  • Steelpan
  • Platte schaal
  • Deegkrabber

Voorbereiding voor polonaise

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Week de gelatineblaadjes in water.

Biscuitdeeg

  • Klop de eieren luchtig.
  • Voeg beetje bij beetje de suiker toe.
  • Meng dan de bloem, bloedsinaasappelrasp, bakpoeder en het zout door het mengsel.
  • Verdeel het beslag over een bakplaat.
  • Bak het biscuitdeeg gaar in 8 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Haal het biscuitdeeg uit de oven en laat het afkoelen tot de opbouw van de polonaise.

Polonaise beslag

  • Zet de oven terug naar 110 graden.
  • Klop de eiwitten met een snufje zout los in een kom.
  • Voeg beetje bij beetje de kristalsuiker toe en klop de eiwitten stijf.
  • Zeef de poedersuiker boven de eiwitten en spatel het er doorheen.
  • Doe het polonaise beslag in een spuitzak.
  • Spuit met het beslag een dichte bodem van ongeveer 20 centimeter.
  • Spuit daarnaast 4 tot 6 meringue ringen van ongeveer 20 centimeter.
  • Droog de meringue 40 minuten in de oven.
  • Haal de meringue uit de oven en laat het afkoelen.
  • Spuit vervolgens een ring meringuebeslag op de afgekoelde polonaise bodem en leg daar een afgebakken ring op.
  • Herhaal de stappen tot de ringen op zijn en de polonaise mand is opgebouwd.

Pina colada cremeux

  • Snijd de ananas fijn.
  • Breng de kokosmelk en de citroensap en -rasp in een steelpan aan de kook.
  • Klop de eidooiers met de suiker schuimig in een kom.
  • Giet de steelpan leeg in de kom met eidooiers en giet het mengsel vervolgens weer terug in de steelpan.
  • Zet terug op het vuur en laat het mengsel indikken.
  • Haal de steelpan van het vuur en voeg de gelatineblaadjes toe.
  • Smelt de roomboter in de cremeux en voeg vervolgens de ananasblokjes toe.
  • Zet de cremeux apart voor de opbouw van de polonaise.

Bloedsinaasappel curd

  • Breng de kristalsuiker, bloedsinaasappelsap en de maïzena aan de kook.
  • Klop de eidooiers los in een kom.
  • Voeg een klein beetje van het suikermengsel toe aan de eidooiers.
  • Giet de eidooiers in de steelpan bij het suikermengsel.
  • Voeg de gelatineblaadjes en de boter toe aan de curd.
  • Giet de curd op een bakplaat en laat het afkoelen.

Opbouw van de polonaise

  • Smeer de meringue aan de binnenkant af met pure chocolade.
  • Leg een ring van biscuitdeeg op de bodem van de meringue.
  • Verdeel daar een laag bloedsinaasappel curd overheen.
  • Leg hier stukjes bloedsinaasappel op.
  • Verdeel daar een laag opgeklopte slagroom overheen.
  • Leg hier een ring biscuitdeeg bovenop.
  • Vul de polonaise met de pina colada cremeux.

Bekijk alle opdrachten uit seizoen 11 van Heel Holland Bakt

NAAR HET OVERZICHT

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.