Terug

Pittig gerookte broodjes

Het geheim van Sabines saucijzenbroodjes zijn het vlees. In plaats van kant-en-klaar gehakt, gebruikt ze black angus picanha, die ze zelf met de gehaktmolen vermaalt. Daarmee maakt ze BBQ-style saucijzenbroodjes. Haar andere broodjes zijn goedgekruide saucijzenbroodjes met kipdijfilet.

Sabine

Recept van
Sabine

Hartig
Goed te doen
(5) reviews

Ingrediënten

Bladerdeeg

  • 375 gram bloem
  • 375 gram boter
  • 7.5 gram zout
  • 185 milliliter ijskoud water

Vulling 1 BBQ style

  • 400 gram Black angus picanha
  • 1 eetlepel worcestersaus
  • 1 teentje knoflook
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 0.5 rode ui
  • 0.5 ei
  • 60 gram paneermeel
  • zout en peper naar smaak

Vulling 2 kip

  • 300 gram kippendij (zonder vel en bot)
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 0.5 theelepel gemberpoeder
  • 0.5 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel selderij
  • 1 theelepel koriander
  • 0.5 ui
  • 50 gram paneermeel
  • 0.5 ei losgeklopt
  • 20 gram zwart sesamzaad

Bereidingswijze

Bakgereedschap

  • Deegschraper
  • Hakmolen
  • Bakplaat (2x)
  • Knoflookpers
  • Vershoudfolie
  • Bakkwast
  • Deegroller

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden hetelucht.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Bladerdeeg

  • Meng de bloem met water en zout, niet kneden.
  • Snijd de boter in kleine blokjes en meng ze met de bloem.
  • Vorm tot een bal, verpak in folie en laat 15 minuten rusten in de vriezer.
  • Rol het deeg uit en vouw het 2 keer dubbel zodat je 3 lagen deeg hebt.
  • Draai het deeg een kwartslag, rol nogmaals uit en vouw weer 2 keer dubbel.
  • Laat 20 – 30 minuten, verpakt in folie, in de vriezer rusten.
  • Herhaal het uitrollen en vouwen en laat nogmaals 20 – 30 minuten in de vriezer rusten.

Vulling 1 BBQ style

  • Snijd de picanha in blokjes en laat ze 10 minuten in de vriezer rusten.
  • Maal de picanha tot gehakt.
  • Snijd de rode ui klein en pers het knoflookteentje uit.
  • Kneed door het gehakt.
  • Maak 6 worstjes en laat ze rusten in de koelkast.

Vulling 2 kip

  • Snij de kipdijfilet in blokjes en laat 10 minuten in de vriezer rusten.
  • Maal de kip tot gehakt.
  • Snijd de ui klein.
  • Meng door het gehakt.
  • Maak er 6 worstjes van en laat ze rusten in de koelkast

Opbouw

  • Rol het deeg uit tot een grote dunne rechthoekige plak.
  • Snij er 12 vakjes uit van 12 x 12 centimeter.
  • Laat 15 minuten rusten in de vriezer.
  • Leg de worstjes op het deeg en plak ze dicht.
  • Smeer in met het opgeklopte ei.
  • Bestrooi de kipbroodjes met sesamzaadjes.
  • Leg de broodjes op een bakplaat.
  • Bak ze in 20 minuten gaar en goudbruin.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.