E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Pittig gerookte broodjes

Het geheim van Sabines saucijzenbroodjes zijn het vlees. In plaats van kant-en-klaar gehakt, gebruikt ze black angus picanha, die ze zelf met de gehaktmolen vermaalt. Daarmee maakt ze BBQ-style saucijzenbroodjes. Haar andere broodjes zijn goedgekruide saucijzenbroodjes met kipdijfilet.

Sabine

Recept van
Sabine

Hartig
(6) reviews

Ingrediƫnten

Bladerdeeg

  • 375 gram bloem
  • 375 gram boter
  • 7.5 gram zout
  • 185 milliliter ijskoud water

Vulling 1 BBQ style

  • 400 gram Black angus picanha
  • 1 eetlepel worcestersaus
  • 1 teentje knoflook
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 0.5 rode ui
  • 0.5 ei
  • 60 gram paneermeel
  • zout en peper naar smaak

Vulling 2 kip

  • 300 gram kippendij (zonder vel en bot)
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 0.5 theelepel gemberpoeder
  • 0.5 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel selderij
  • 1 theelepel koriander
  • 0.5 ui
  • 50 gram paneermeel
  • 0.5 ei losgeklopt
  • 20 gram zwart sesamzaad

Bereidingswijze

Bakgereedschap

  • Deegschraper
  • Hakmolen
  • Bakplaat (2x)
  • Knoflookpers
  • Vershoudfolie
  • Bakkwast
  • Deegroller

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden hetelucht.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Bladerdeeg

  • Meng de bloem met water en zout, niet kneden.
  • Snijd de boter in kleine blokjes en meng ze met de bloem.
  • Vorm tot een bal, verpak in folie en laat 15 minuten rusten in de vriezer.
  • Rol het deeg uit en vouw het 2 keer dubbel zodat je 3 lagen deeg hebt.
  • Draai het deeg een kwartslag, rol nogmaals uit en vouw weer 2 keer dubbel.
  • Laat 20 – 30 minuten, verpakt in folie, in de vriezer rusten.
  • Herhaal het uitrollen en vouwen en laat nogmaals 20 – 30 minuten in de vriezer rusten.

Vulling 1 BBQ style

  • Snijd de picanha in blokjes en laat ze 10 minuten in de vriezer rusten.
  • Maal de picanha tot gehakt.
  • Snijd de rode ui klein en pers het knoflookteentje uit.
  • Kneed door het gehakt.
  • Maak 6 worstjes en laat ze rusten in de koelkast.

Vulling 2 kip

  • Snij de kipdijfilet in blokjes en laat 10 minuten in de vriezer rusten.
  • Maal de kip tot gehakt.
  • Snijd de ui klein.
  • Meng door het gehakt.
  • Maak er 6 worstjes van en laat ze rusten in de koelkast

Opbouw

  • Rol het deeg uit tot een grote dunne rechthoekige plak.
  • Snij er 12 vakjes uit van 12 x 12 centimeter.
  • Laat 15 minuten rusten in de vriezer.
  • Leg de worstjes op het deeg en plak ze dicht.
  • Smeer in met het opgeklopte ei.
  • Bestrooi de kipbroodjes met sesamzaadjes.
  • Leg de broodjes op een bakplaat.
  • Bak ze in 20 minuten gaar en goudbruin.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.