Bakgereedschap
- Tulbandvorm van ø 25 centimeter
 - Staafmixer
 - Zeef
 - Staande mixer met toebehoren
 - Handmixer
 - Rasp
 - Spuitzak
 - Spuitmondje 8
 - Garde
 
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
 - Vet de tulbandvorm in.
 
Cake
- Schil de pompoen en snijd hem in kleine blokjes.
 - Kook de blokjes in water tot ze zacht zijn.
 - Giet af en pureer met een staafmixer tot pompoenpuree.
 - Schep 400 gram apart. Dit heb je nodig voor de cake. Laat afkoelen.
 - Klop de boter met de suiker tot een luchtig beslag.
 - Voeg 1 voor 1 de eieren toe.
 - Meng de bloem, bakpoeder, baksoda, zout en alle kruiden.
 - Meng de pompoenpuree met de karnemelk en het vanille extract.
 - Voeg de bloem en de pompoen om en om aan het beslag toe. Begin en eindig met de bloem.
 - Mix tot alles goed is gemengd en stop dan direct met kloppen.
 - Spatel de noten en de rasp van 2 sinaasappels door het beslag.
 - Giet alles in de bakvorm en klop de lucht uit het beslag door met de bakvorm een paar keer op het aanrecht te kloppen.
 - Bak de cake in ongeveer 55 minuten gaar. Controleer de taart bij 40 minuten elke 5 minuten tot een prikker er droog uitkomt.
 - Laat de cake 10 minuten afkoelen in de vorm.
 - Stort de cake voorzichtig op een rooster en laat verder afkoelen.
 
Botercrème
- Klop de eiwitten met het zout en de suiker in een vetvrije kom au bain-marie op tot 65 graden. De suiker moet volledig opgelost zijn.
 - Haal de kom van de au bain-marie en klop verder tot het beslag is afgekoeld.
 - Voeg de boter in blokjes toe.
 - Voeg het vanille extract en de sinaasappelsap en -rasp toe.
 - Doe de crème in een spuitzak met spuitmondje.
 - Spuit rozetten botercrème op de bovenkant van de tulband.
 - Strooi de rasp van de laatste sinaasappel over de botercreme als garnering.
 - Als je nog pompoenpuree over hebt, kun je de cake daarmee garneren.
 
                        
                                        
                                    
                    
                                    
                    
                    
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.