E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Pizza für Elise

Deze heerlijke pizza is rijkelijk belegd met een mix van paddenstoelen, courgette en gefrituurde salie. De saus is bereid met 'nduja, een pittige Italiaanse worst, en zwarte knoflook. Dit belooft een feestje voor je smaakpapillen te worden!

Elise

Recept van
Elise

Hartig
(13) reviews

Ingrediënten

Pizzadeeg

  • 450 gram bloem
  • 300 milliliter water
  • 7 gram gist
  • 9 gram zout
  • 9 gram olijfolie
  • 100 gram maïsmeel

Pizzasaus

  • 800 gram tomaten
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 10 gram zwarte knoflook
  • 20 gram ‘nduja
  • 40 milliliter olijfolie
  • Peper en zout

Paddestoelenmix

  • 300 gram oesterzwammen of cantharel paddestoelen
  • 20 gram porcini
  • 1 teen knoflook
  • 1 ui
  • 50 gram ongezouten roomboter
  • 20 milliliter olijfolie
  • 10 gram zwarte knoflook
  • 5 blaadjes salie

Courgette

  • 1 gele courgette
  • 10 milliliter olijfolie
  • Peper en zout

Gefrituurde salie

  • 300 milliliter zonnebloemolie
  • 15 blaadjes salie

Decoratie

  • 100 gram Taleggio
  • 100 gram geraspte kaas
  • 1 bol burrata

Bereidingswijze

Volgens Janny geeft de citroen op deze pizza je precies dat beetje frisheid en pit waar je naar verlangt. Pizza met paddenstoelenmix, cougette en gefrituurde salie van Elise

Bakbenodigdheden

  • Staande mixer met toebehoren
  • Keukenweegschaal
  • Spatel
  • Maatbeker
  • Koekenpan
  • Mandoline
  • Thermometer

Voorbereiding voor de pizza

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.

Pizzadeeg

  • Doe de gist in een bakje met water en laat het oplossen.
  • Meng het gistwater met de bloem, zout en olijfolie in een kom goed door.
  • Leg een natte theedoek over de kom en zet deze op een warme plek.

Pizzasaus

  • Doe de tomaten, ui, knoflook, zwarte knoflook, ‘nduja en de helft van de olijfolie in een ovenschaal en breng dit op smaak met peper en zout.
  • Zet de schaal in de oven en rooster tot de ingrediënten zacht en gekleurd zijn.
  • Voeg de geroosterde groente met de overige olijfolie bij elkaar in een hoge beker en pureer dit fijn met een staafmixer.

Paddenstoelenmix

  • Week de porcini in kokend water.
  • Snijd daarna de porcini en de andere de verse paddenstoelen in stukjes.
  • Bak de paddenstoelen met een snufje zout goudbruin.
  • Snipper een ui, voeg deze toe aan de paddenstoelen en bak het goudbruin.
  • Voeg vervolgens de boter, knoflook, zwarte knoflook en salie toe. Roer dit goed door en haal vervolgens de pan van het vuur.

Courgette

  • Snijd met een mandoline dunne plakjes van de courgette.
  • Meng de olijfolie, peper en zout met de courgetteplakjes.

Gefrituurde salie

  • Verhit de olie tot 180 graden in een pan.
  • Frituur de salieblaadjes één voor één in de pan.
  • Laat de gefrituurde salie uitlekken op keukenpapier.

Opbouw van de pizza

  • Verdeel het pizzadeeg in stukken van 300 gram.
  • Bol het deeg op en laat het voor de tweede keer rijzen.
  • Rol het deeg uit tot een cirkel van ongeveer 30 centimeter.
  • Strooi een beetje maïsmeel op de pizzaschep.
  • Beleg de pizza naar smaak met tomatensaus, paddenstoelenmix, geraspte kaas en Taleggio.
  • Doe de pizza in de oven en bak het in 15 tot 20 minuten goudbruin.
  • Haal de pizza uit de oven en decoreer het met gefrituurde salieblaadjes, stukken burrata en courgette.

Bekijk alle opdrachten uit seizoen 12 van Heel Holland Bakt

Naar het overzicht

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.