Terug

Pizza Tre ruote di Colore

Jacques

Recept van
Jacques

Hartig
Makkelijk
(0) reviews

Ingrediënten

Pizzadeeg

  • 300 gram bloem
  • 6 gram zeezout
  • 9 gram verse gist
  • 15 milliliter olijfolie
  • 180 milliliter water
  • 80 gram zongedroogde tomaten

Tomatensaus

  • 600 gram verse tomaten, in blokjes
  • 1 teentje knoflook
  • 30 milliliter olijfolie
  • 1 eetlepel suiker

Topping

  • 250 gram kipfilet, in reepjes
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 2 theelepels peper
  • 2 theelepels zeezout
  • 100 milliliter olijfolie
  • 0.5 bosje verse peterselie
  • 0.5 bosje basilicum
  • 1 rode chilipeper
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 teentje knoflook

Samenstellen

  • 2 stuks mozzarella kaas, in plakken

Garnering

  • 1 vleestomaat
  • 50 milliliter olijfolie
  • 0.5 rode ui
  • 1 schaaltje rucola
  • 4 eetlepels pijnboompitten

Bereidingswijze

Pizzadeeg

  • Doe bloem en zout in de kom van de keukenmixer en meng door elkaar.
  • Verbrokkel de gist boven de bloem.
  • Voeg al mixend de olijfolie en net zoveel water toe tot het deeg samenkomt.
  • Kneed 5 minuten op een lage snelheid tot er een mooi soepel deeg ontstaat.
  • Bestuif het werkblad met een beetje bloem en leg het deeg erop.
  • Snijd de zongedroogde tomaten in kleine stukjes.
  • Kneed de stukjes zongedroogde tomaat met de hand door het deeg en vorm het deeg tot een ronde bal.
  • Leg de deegbal in een kom en dek de kom af met plastic folie.
  • Laat rijzen.

Tomatensaus

  • Verhit olie in een pan op een laag vuur en fruit de geperste knoflook een minuut aan.
  • Voeg de tomatenblokjes en suiker toe en laat het inkoken tot er een dikke saus is ontstaan.

Topping

  • Snijd de kip in reepjes van 1 centimeter dik.
  • Meng de kipreepjes met de kerriepoeder, milde paprikapoeder, peper en zout.
  • Verhit 50 milliliter olijfolie in een koekenpan en bak de kipreepjes halfgaar.
  • Neem de kipreepjes uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken.
  • Maal de overgebleven ingrediënten met elkaar tot een smeuïge topping in een keukenmachine.

Samenstellen

  • Bestuif het werkblad met bloem en leg de deegbal erop.
  • Druk met de hand de deegbal plat met een opstaande rand van ongeveer 1 centimeter hoog.
  • Leg de pizzabodem op een vel bakpapier en losjes af met folie. Laat opnieuw even rijzen.
  • Verwarm de oven voor op de hoogste stand.
  • Zodra de oven warm is, beleg de pizza als volgt:
  • Maak 8 denkbeeldig pizzapunten en bestrijk de pizzapunten om en om met de tomatensaus en de kruidentopping. Zo krijgt u dus 4 rode en 4 groene pizzapunten.
  • Verdeel de kipreepjes op de pizza.
  • Scheur de mozzarella in stukken en verdeel gelijkmatig over de pizza.
  • Bak de pizza 8-10 minuten tot de korst mooi bruin is.

Garnering

  • Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.
  • Meng de olijfolie met de rucola.
  • Leg de rucola in het midden van de pizza en maak de pizza af met de uienringen, pijnboompitjes en tomatenblokjes.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.