E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Velvet lychee draak

Deze Red velvet cake moet het hebben van de details. Het is een priegelwerk, maar dan staat er ook een prachtige drakentaart vinden Janny en Robèrt.

Amel

Recept van
Amel

Taart
Cake
Moeilijk
(8) reviews

Ingrediënten

Red velvet

  • 375 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 750 gram kristalsuiker
  • 120 gram plantaardige olie
  • 7 eieren
  • Vanille-extract
  • 30 gram bietenpoeder
  • 750 gram bloem
  • 150 gram maizena
  • 30 gram cacaopoeder
  • 2 theelepels zout
  • 4,5 theelepels baking soda
  • 3 lepels azijn
  • 750 gram karnemelk op kamertemperatuur

Lycheejam

  • 1 kilo lychee
  • 100 gram suiker
  • 8 gram pectinepoeder

Roomkaascrème

  • 250 gram roomkaas, op kamertemperatuur
  • 100 gram poedersuiker
  • 150 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 2 theelepels vanille-extract

Yuzu Botercrème

  • 160 milliliter slagroom 35% vet
  • 150 gram witte chocolade
  • 400 gram boter
  • 180 gram poedersuiker
  • 30 gram bietenpoeder
  • Rode kleurstof
  • Yuzu

Bereidingswijze

Red velvet cake met lychee

Deze Red velvet cake heeft niet alleen een mooie rode kleur van buiten, maar ook van binnen. De verfijnde smaak van lychee maakt de taart af!

Bakbenodigdheden

  • Staande mixer met toebehoren
  • 2 ronde bakvormen met een diameter van 22 centimeter
  • Bamboestokjes

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.

Red velvet cake

  • Klop de roomboter en de kristalsuiker romig.
  • Voeg zonnebloemolie toe en klop nog een keer goed.
  • Voeg al mixend de eieren één voor één toe.
  • Voeg het vanille-extract en het bietenpoeder toe.
  • Zeef de bloem, maizena, het cacaopoeder, zout en de baking soda.
  • Voeg om en om karnemelk en droge ingrediënten toe aan het beslag.
  • Voeg de witte azijn toe aan het laatste beetje karnemelk en mix het beslag kort door.
  • Verdeel het beslag over de bakvormen en bak ze af in 20 tot 30 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Laat de Red velvet cakes afkoelen op een taartrooster.

Lycheejam

  • Knip de lychees en doe ze in een pan.
  • Weeg de totale gewicht van de lychees.
  • Weeg in gram 10% van het gewicht van de lychees af.
  • Zet de lychees op hoge vuur en voeg de suiker en pectinepoeder toe.
  • Roer het goed en kook het tot het een temperatuur van 105 graden heeft bereikt.
  • Doe de jam in een glazen schaal, dek af met huishoudfolie en zet het in de koelkast.

Roomkaascrème

  • Doe de boter en de poedersuiker in een kom en klop het romig.
  • Voeg de roomkaas en het vanille-extract toe.
  • Klop alles goed tot een gladde crème.

Yuzu-botercrème

  • Klop de eiwitten samen met de suiker luchtig.
  • Snijd de roomboter in stukjes en voeg toe.
  • Voeg de vanille en de yuzu toe en klop tot een luchtige crème.
  • Kleur de botercrème rood met het bietenpoeder en de rode kleurstof.

Opbouw van de Red velvet cake

  • Snijd de Red velvet cakes in 3 horizontale lagen.
  • Besmeer de lagen met lycheejam en vul ze met de roomkaascrème.
  • Zet de twee Red velvet cakes op elkaar en gebruik de dowels voor de onderste taart.
  • Besmeer het met de yuzu-botercrème en zet in de koeling.
  • Maar met behulp van een cocktailprikker lijnen op de taart om de plek van de draak af te tekenen.
  • Doe de rest van de botercrème in een spuitzak en spuit de draak op de Red velvet cake.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.