Terug

Regenblokboog

De binnenstebuiten taart van Rianne zit vol contrast. De buitenkant is wit met zwarte stippen, maar zodra je hem doorsnijdt komen alle kleuren van de regenboog je tegemoet. Het is een lekker fris taartje met limoenbiscuit, lemoncurd en een frisse botercrème.

Rianne

Recept van
Rianne

Goed te doen
(13) reviews

Ingrediënten

Cake

  • 460 gram boter (op kamertemperatuur)
  • 710 gram suiker
  • 1 vanillestokje
  • 1 theelepel zout
  • 9 eieren (M)
  • 665 gram bloem
  • 100 gram maïzena
  • 3.5 eetlepel bakpoeder
  • 625 milliliter karnemelk
  • 5 limoenenkleurstoffen

Lemoncurd

  • 125 gram boter
  • 200 gram suiker
  • 2 citroenen
  • 1 limoen
  • 2 eieren
  • 1 eidooier
  • 2 gelatine blaadjes

Botercrème

  • 300 gram boter
  • 60 milliliter water
  • 230 gram suiker
  • 3 eiwitten
  • 0.25 theelepel zout
  • 100 gram lemon curd

Decoratie

  • 500 gram zwarte marsepein
  • 50 gram poedersuiker

Bereidingswijze

Bakgereedschap

  • Staande mixer met toebehoren
  • 5 ronde bakblikken van ø 22 centimeter
  • Bakring van ø 20 centimeter
  • Bakring van ø 15 centimeter
  • Bakring van ø 10 centimeter
  • Bakring van ø 5 centimeter
  • Bakpapier
  • Gardes
  • Zeef
  • Deegkrabber
  • Rasp
  • Taartroosters
  • Suikerthermometer
  • Spuitzakken
  • Taartkarton van ø 19 centimeter
  • Paletmes
  • Taartzaag
  • Ronde uitsteker van ø 4 centimeter
  • Nonstick rolstok
  • Smoother

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Vet de bakblikken in, bekleed de bodems met bakpapier en bestuif licht met bloem.
  • Week de gelatine in koud water.

Cake

  • In verband met de hoeveelheid is het aan te raden om dit beslag in 2 keer te maken.
  • Klop de boter, suiker, zout, merg van het vanillestokje en limoenrasp tot een romig geheel.
  • Voeg 1 voor 1 de eieren toe. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige helemaal is opgenomen.
  • Zeef de bloem, maizena en bakpoeder en voeg al kloppend toe aan het beslag.
  • Voeg ook de karnemelk toe.
  • Verdeel het beslag over 5 kommen.
  • Maak 1 beslag rood, 1 oranje, 1 geel, 1 blauw en 1 groen.
  • Doe het beslag in de bakblikken en bak in ongeveer 30 minuten gaar.
  • Laat kort afkoelen in de vorm en stort op een rooster om helemaal af te laten koelen.

Lemoncurd

  • Meng de boter, suiker en het sap en rasp van de limoen en citroenen in een kom.
  • Zet de kom au bain-marie en roer tot de boter smelt.
  • Haal van de au bain-marie en roer met een garde de eieren en eidooier erdoor.
  • Zet terug op de au bain-marie en blijf roeren tot de curd dikker wordt. Hij mag niet veel warmer worden dan 80 graden.
  • Giet de curd door een zeef en roer de gelatine erdoor.
  • Laat afkoelen op een bord of plaatje.

Botercrème

  • Breng 200 gram suiker en het water aan de kook.
  • Doe de eiwitten met het zout in de kom van de keukenmachine.
  • Kook de suikersiroop tot 113 graden, start dan met het kloppen van de eiwitten.
  • Voeg tijdens het kloppen de overige 30 gram suiker toe.
  • Haal de suikersiroop van het vuur bij 118 graden en voeg in een dun straaltje toe aan de eiwitten. Zorg dat de keukenmachine op lage stand door mixt.
  • Zet dan de keukenmachine op hoge snelheid en klop door tot de meringue koud aanvoelt.
  • Zet de bisschopshaak op de keukenmachine.
  • Voeg de boter lepel voor lepel toe, terwijl je rustig blijft kloppen.
  • Voeg als laatste de 100 gram lemoncurd van je recept toe.
  • Vul een spuitzak met de botercrème en doe de rest in een kom.

Decoratie

  • Rol de marsepein uit en steek er zoveel mogelijk cirkels van 4 centimeter uit.
  • Maak 3 marsepeinen rozen, elk van 10 cirkels marsepein.

Samenstellen

  • Zorg dat alle cakeplakken even hoog zijn.
  • Steek een cirkel van 20 centimeter uit.
  • Steek nu uit alle kleuren een cirkel van 15 centimeter, steek daaruit weer een cirkel van 10 centimeter en daaruit een van 5 centimeter. Je krijgt 4 ringen van elke kleur.
  • Smeer de binnenkanten van de ringen dun in met botercreme.
  • Wissel de ringen van plaats, zodat je 5 kleurplakken krijgt met opeenvolgende kleuren.
  • Zet de plak met buitenste rand blauw op een taartkarton en besmeer dun met lemoncurd.
  • Spuit er een dunne laag botercrème op.
  • Zet de volgende plak (buitenste rand groen) er netjes op en herhaal.
  • Ga zo door tot alle plakken opgestapeld zijn in regenboog volgorde.
  • Besmeer de hele taart dun met botercrème en zet in de koeling.
  • Smeer de taart strak af met de botercrème.
  • Plak de marsepeinen rondjes er netjes naast elkaar op.
  • Zet de rozen op de bovenkant.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.