Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 190°C.
 - Vet een vlaaivorm in met een diameter van 28 centimeter.
 
Bodem
- Verwarm de melk tot 37°C (handwarmte) in een steelpannetje op laag vuur.
 - Los de gist hierin op.
 - Voeg suiker, bloem, zout, boter en eidooier toe en kneed in de machine of met de hand tot soepel deeg.
 - Wikkel het deeg in plasticfolie en laat zo lang mogelijk rusten.
 
Rijstvulling
- Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit
 - Doe het merg en stokje samen met de melk, rijst en kokosmelk in een steelpannetje en breng op laag vuur aan de kook.
 - Was de limoenen en rasp de schil van een halve tot hele limoen (naar smaak). Voeg toe aan het rijstmengsel.
 - Pers het sap uit 1 tot 1,5 limoen en voeg toe (hoeveelheid hangt af van eigen smaak).
 - Laat dit op laag vuur ongeveer 30 minuten inkoken tot pap.
 - Klop ondertussen 3 eiwitten op tot schuimig en luchtig.
 - Schep een gedeelte door rijstepap en meng goed door elkaar.
 - Voeg daarna de rest van het eimengsel toe en roer goed door.
 
Samenstellen
- Haal het deeg uit de koeling en rol uit tot een plak van ongeveer 5 millimeter dikte.
 - Bedek de vlaaivorm hiermee.
 - Prik met een vork wat gaatjes in de bodem.
 - Schep de vulling erin.
 - Plaats de vlaai in de oven en bak in ongeveer 30 minuten gaar tot de bovenkant bruin is.
 - Haal uit oven en laat afkoelen op een rooster.
 
Garnering
- Klop slagroom stijf met de poedersuiker en doe in een spuitzak.
 - Decoreer de afgekoelde vlaai met slagroomtoefjes.
 
                        
                                        
                                    
                    
                                    
                    
                                    
                    
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.