Terug

Roze topper

Chocolade, chocolade, karamel en oh ja… Chocolade! Hoewel je bij zo’n roze spektakel misschien fruitige smaken verwacht, is deze taart volop chocolade. En met recht een over-de-top taart te noemen. Het chocoladebiscuit is stevig en Pauline combineert hem met zachte karamel, roze macarons, hazelnootcrème en popcorn die als een waterval langs de taart naar beneden loopt. Echt een taart waarvan je elk onderdeeltje wilt proeven.

Pauline

Recept van
Pauline

Moeilijk
(12) reviews

Ingrediënten

Dulce de Leche

  • 3 blikjes gecondenseerde melk

Chocolade biscuit

  • 626 gram eiwit
  • 450 gram suiker
  • 418 gram eidooier
  • 33 gram maïzena
  • 366 gram patentbloem
  • 73 gram cacaopoeder
  • snuf zout

Macarons

  • 100 gram amandelmeel
  • 100 gram poedersuiker
  • rode kleurstofpoeder
  • 75 gram eiwit
  • 27 milliliter water
  • 100 gram suiker
  • snuf zout

Hazelnootcrème

  • 400 gram nougatine
  • 400 milliliter slagroom
  • 400 gram pure chocolade

Swiss meringue botercrème

  • 9 eiwitten
  • 480 gram suiker
  • 750 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 3 theelepels vanille-extract
  • snuf zout
  • roze kleurstof

Drip

  • 100 milliliter slagroom
  • 100 gram pure chocolade

Chocolade decoratie

  • 400 gram pure chocolade
  • sprinkles
  • Goudverf
  • goudpoeder

Popcorn

  • 5 eetlepels zonnebloemolie
  • 100 gram popcorn mais
  • 50 gram suiker

Opbouw

  • 200 gram aardbeien
  • 100 gram blauwe bessen
  • bladgoud

Bereidingswijze

Bakgereedschap

  • Acetaatfolie vellen
  • Rooster
  • Dowels
  • Handmixer
  • Keukenmachine met toebehoren
  • Kwastje
  • Silicone bolletjes ø 3 centimeter
  • Springvormen van ø 24 (2x), 18 (2x) en 12 (2x) centimeter
  • Cakedrum van ø 30 centimeter
  • Spuitmondje #2 en #17
  • Spuitzakken
  • Thermometer

Voorbereiding

  • Maak de Dulce de leche tenminste 4 uren van tevoren.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Vet de springvorm(en) van ø 12, 18 en 24 centimeter in en bekleed met bakpapier.
  • Leg spuitzakken klaar. 1 met een rond spuitmondje, 1 met spuitmondje 2.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Leg acetaatfolie en bakpapier klaar.

Dulce de Leche

  • Zet de blikjes gecondenseerde melk in een grote pan met kokend water.
  • Laat dit 3 uur koken.
  • Zorg dat de blikjes volledig onder water blijven staan tijdens het koken.
  • Laat afkoelen voor je het blikje opent.

Chocolade biscuit

  • Dit recept kun je eventueel in 2 keer maken, als je beslagkom niet groot genoeg is.
  • Klop de eiwitten met de suiker luchtig.
  • Roer de dooiers los en spatel ze voorzichtig door het opgeklopte eiwit.
  • Zeef de bloem, cacao, maizena en zout en spatel door het beslag.
  • Verdeel het beslag in 6 delen. 2x 142 gram, 2x 284 gram, 2x 563 gram.
  • Bak de beslagen van 142 gram in 25 minuten af in een bakvorm van 12 centimeter.
  • Bak de beslagen van 284 gram in 30 minuten af in een bakvorm van 18 centimeter.
  • Bak de beslagen van 563 gram in 30 minuten af in een bakvorm van 24 centimeter.
  • Laat afkoelen op een rooster.

Macarons

  • Zeef de amandelmeel, poedersuiker en 1 dopje kleurstof.
  • Meng met 37 gram eiwit en spatel goed door elkaar.
  • Verwarm het water met de suiker tot 118 graden.
  • Doe het overige eiwit met een snuf zout in een kom.
  • Begin met het opkloppen van de eiwitten op de hoogste stand, als de suiker 113 graden is.
  • Zet de mixer lager en voeg de suikersiroop voorzichtig toe.
  • Klop op hoge stand tot stijve pieken en op kamertemperatuur .
  • Meng 1/3e van het opgeklopte eiwit door het amandelmengsel.
  • Spatel ook het overige opgeklopte eiwit erdoor.
  • Doe het beslag in een spuitzak met rond spuitmondje.
  • Spuit macarons op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Klop de bakplaat een aantal keer op het aanrechtblad om de luchtbellen uit het beslag te krijgen.
  • Laat de macarons een uur drogen.
  • Bak de macarons in 14-18 minuten gaar op 150 graden.
  • Haal het bakpapier met de macarons meteen van de warme bakplaat als deze uit de oven komt.

Hazelnootcrème

  • Breng de slagroom aan de kook.
  • Doe de chocolade in een hittebestendige kom.
  • Giet de slagroom over de chocolade en roer tot alle chocolade is gesmolten.
  • Laten afkoelen in de koelkast.
  • Klop de koude ganache op tot dikke room.
  • Spatel de nougatine door de ganache.

Swiss meringue botercrème

  • Verwarm de eiwitten met het zout au bain-marie.
  • Klop los en voeg de suiker in gedeeltes toe.
  • Klop door tot de suiker is opgelost.
  • Haal van de au-bain marie en klop op tot een stevige meringue.
  • Voeg de boter in gedeeltes toe.
  • Voeg het vanille-extract toe.
  • Kleur de crème met kleurstof.

Drip

  • Breng de slagroom aan de kook.
  • Giet over de chocolade en meng tot een geheel.
  • Laat afkoelen in een spuitzak met spuitmondje 2.

Chocolade decoratie

  • Smelt 266 gram chocolade au bain-marie tot 45 graden.
  • Voeg de overige 133 gram koude chocolade toe en laat afkoelen tot 31 graden.
  • Strijk de chocolade uit op een bakpapier.
  • Vouw de hoeken bij elkaar en laat uitharden in een bakje ter ondersteuning.
  • Spuit kleine dotjes chocolade op acetaatfolie en besprenkel met sprinkles.
  • Laat uitharden.
  • Bestrijk de binnenkant van de silicone halve bolletjes met wat goudverf en poeder.
  • Giet ze vol met chocolade en laat op de kop uitlekken.
  • Strijk de randen schoon en laat uitharden.
  • Verwijder de halve bolletjes voorzichtig uit de vorm.

Popcorn

  • Laat de zonnebloemolie goed heet worden in een diepe pan.
  • Doe de maïskorrels met de suiker in de pan.
  • Schud goed door met deksel erop.
  • Zet het vuur lager als de eerste korrel popt.
  • Doe de deksel schuin op de pan en wacht tot alles is gepopt.
  • Doe de warme popcorn in een kom en laat afkoelen.

Opbouw

  • Snij alle chocolade biscuits horizontaal in 3 plakken.
  • Leg de grootste plak biscuit op een cakedrum.
  • Spuit een dijkje op met botercrème op de buitenrand.
  • Vul het midden met de hazelnootcreme.
  • Leg hier een plak biscuit op en spuit hier weer een dijkje op met de botercrème.
  • Vul deze met de dulce de leche.
  • Sluit af met een plak biscuit.
  • Smeer de taart af met botercrème.
  • Herhaal op dezelfde manier voor de kleinere taarten.
  • Steek in de grootste en middelste taart dowels voor stevigheid.
  • Stapel de taarten op elkaar.
  • Doe de drip in een spuitzak en knip een klein gaatje.
  • Ga hiermee langs de rand van de taart en zorg dat er een drip ontstaat.
  • Decoreer de taart met de chocoladedecoraties, popcorn, macarons, bladgoud en het fruit.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.