Bakgereedschap
- Knoflookpers
 - Deegroller
 - Bakplaat
 - Hakmolen
 - Spuitzakken
 - Bakkwast
 - Liniaal
 - Ronde uitsteker ø 3,5 centimeter
 - 4 kleine borrelglaasjes
 
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 210 graden boven- en onderwarmte.
 - Bekleed een bakplaat met bakpapier.
 
Bladerdeeg
- Meng de bloem met het zout in een kom.
 - Snijd de koude boter in kleine blokjes van ongeveer 1 bij 1 centimeter en wrijf ze met je vingertoppen door de bloem.
 - Voeg het water toe en meng alles tot het een geheel is.
 - Maak er een mooi vierkantje van.
 - Verpak het deeg in plasticfolie en leg het 30 minuten in de koelkast.
 - Bestuif het werkblad met bloem.
 - Rol het deeg uit zodat het 3 keer zo lang is als breed.
 - Vouw het deeg in drieën.
 - Draai het deeg een kwartslag en rol het weer uit tot het drie keer zo lang als breed is.
 - Vouw het deeg weer in drieën.
 - Verpak het deeg in plasticfolie en laat 30 minuten rusten in de koelkast.
 - Rol het deeg nogmaals uit tot drie keer zo lang als breed.
 - Vouw het deeg in drieën.
 - Draai het deeg een kwartslag en rol het weer uit tot het drie keer zo lang als breed is.
 - Vouw het deeg weer in drieën.
 - Laat het deeg een laatste keer 30 minuten rusten.
 
Japans pittig miso gehakt
- Doe de miso, ui, knoflook, rode peper, zwarte peper, szechuanpeper, chilivlokken, gember, sesamzaadjes en ansjovis in een keukenmachine en maal tot een grove pasta.
 - Maak het gehakt een beetje los met een vork.
 - Meng de pasta door het gehakt.
 - Meng de ei en de panko door het gehaktmengsel tot het goed plakkerig is, maar ook spuitbaar.
 - Doe het mengsel in een spuitzak en leg in de koelkast tot gebruik.
 
Koreaanse Bibimbap
- Maak een saus van de lichtbruine basterdsuiker, de sojasaus, de knoflook, chili flakes en gember.
 - Maak het gehakt een beetje los met een vork.
 - Meng de saus goed door het gehakt.
 - Meng de ei en de panko door het gehakt mengsel tot het goed plakkerig is, maar ook spuitbaar.
 - Doe het mengsel in een spuitzak en leg in de koelkast tot gebruik.
 
Opbouw
- Bestuif het werkblad met bloem.
 - Klop een ei los met een vork.
 - Verdeel het deeg in 4 gelijke delen.
 - Rol 1 deel uit tot een lap van zo’n 40 bij 20 centimeter.
 - Bestrijk het met het losgeklopte ei.
 - Knip een gat van zo’n 2 – 3 centimeter in de spuitzak en spuit de helft van het bibimbap mengsel in 3 gelijke ‘worstjes’ ongeveer iets boven het midden op het bladerdeeg. Laat een stukje vrij tussen de vulling.
 - Vouw het onderste deel van het bladerdeeg over de vulling.
 - Snijd met een scherp mes 3 gelijke broodjes van ongeveer 12 bij 7 centimeter uit het bladerdeeg en druk aan de randen goed aan.
 - Bestrijk de bovenkant van de broodjes met ei.
 - Snijd uit het resterende deeg 3 rondjes en 12 kleine rechthoekjes.
 - Plak deeg als de Koreaanse vlag op de broodjes.
 - Bestrijk ook deze stukjes deeg met ei.
 - Herhaal bovenstaande stappen voor nog 3 dezelfde broodjes.
 - Rol voor de Japanse broodjes weer 1 deel deeg uit tot een lap van zo’n 40 bij 20 centimeter.
 - Bestrijk het met het losgeklopte ei.
 - Knip een gat van zo’n 3 centimeter in de spuitzak en spuit de helft van het gehakt mengsel in 1 reep op het bladerdeeg, net boven het midden van de lap.
 - Vouw het onderste deel van het bladerdeeg over de vulling.
 - Snijd met een scherp mes 3 gelijke broodjes van ongeveer 12 bij 7 centimeter uit het bladerdeeg.
 - Bestrijk de bovenkant van de broodjes met ei.
 - Bestrooi ze met sesamzaadjes.
 - Herhaal weer bovenstaande stappen voor nog 3 dezelfde broodjes.
 - Leg de broodjes op de bakplaat en bak ze in zo’n 25 minuten gaar.
 - Snijd de winterpeen en komkommer in reepjes van 7 centimeter.
 - Doe ze in kleine borrelglaasjes en zet ze bij de saucijzenbroodjes.
 
                        
                                        
                                    
                    
                                    
                    
                                    
                    
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.