Terug

Saucijzenbroodjes van dushi

Het klinkt simpel, gehakt en kip. Maar als Elizabeth ermee aan de haal gaat, wordt het toch iets bijzonders. Ze stopt een beetje Aruba in haar recepten, waardoor deze saucijzenbroodjes pit, smaak en veel liefde bevatten. De kipbroodjes maakt ze op een bijzondere manier met een kippenbotje in het midden. Zoals ze dat in Aruba doen.

Elizabeth

Recept van
Elizabeth

Goed te doen
(11) reviews

Ingrediënten

Bladerdeeg

  • 500 gram bloem
  • 350 gram ongezouten roomboter
  • 125 milliliter ijskoud water
  • 0.5 theelepel zout
  • 1 theelepel azijn

Klassieke vulling

  • 200 gram half om half gehakt
  • 2 gram zwarte peper
  • 2 gram nootmuskaat
  • 2 gram zout
  • 10 gram Sambal
  • 5 milliliter ketjap manis
  • 1 theelepel Mixed Spice
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 2 theelepels uienpoeder
  • 2 eieren
  • 20 gram paneermeel

Arubaanse vulling

  • 200 gram kipgehakt
  • 2 gram zwarte peper
  • 2 gram zout
  • koriander
  • 0.5 rode ui
  • 1 rode paprika
  • lente-uitje
  • 6 tenen knoflook
  • 10 gram paneermeel
  • 15 gram Sambal
  • 1 Madame Jeanette peper
  • 20 gram rozijnen
  • 2 eieren
  • 10 milliliter zonnebloemolie
  • 2 eetlepels boter
  • 6 kippenbotjes (schoongemaakt)

Criollo dip

  • 1 rode ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 3 gram koriander
  • sap van een halve citroen
  • 10 cherrytomaten
  • 2 theelepels suiker
  • 20 milliliter olijfolie

Bereidingswijze

Bakgereedschap

  • Staande mixer met toebehoren
  • Deegroller
  • Deegkrabber
  • Bakplaat
  • Hakmolen
  • Garde
  • Staafmixer
  • Liniaal
  • Kwast
  • Vershoudfolie

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 210 graden.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Bladerdeeg

  • Roer de bloem en zout door elkaar.
  • Voeg de azijn toe aan het ijswater.
  • Snijd de boter in kleine blokjes en voeg deze toe aan de bloem.
  • Giet het water in kleine scheutjes bij de bloem. Zorg dat de bloem niet te nat wordt.
  • Meng het deeg tot een korrelig geheel.
  • Maak een bol van het deeg en leg het voor 15 minuten in de koeling.
  • Haal het deeg uit de koeling en rol het uit tot een rechthoek.
  • Vouw het deeg 2x dubbel als een envelop, zodat je 3 lagen deeg krijgt.
  • Laat het deeg 15 minuten rusten in de koeling.
  • Herhaal het vouwen 3x, zorg dat je het deeg elke keer een kwartslag draait.

Klassieke vulling

  • Meng het gehakt met alle ingrediënten, behalve 1 ei.
  • Klop het ei los en bewaar om af te strijken.
  • Maak 5 gelijke worstvormige rolletjes.

Arubaanse vulling

  • nijd de ui, paprika en lente uitjes klein.
  • Pers de knoflook.
  • Bakt alles zacht in een pan en laat daarna afkoelen.
  • Snijd de peper klein.
  • Meng de kip gehakt met de rest van de ingrediënten, behalve 1 ei en de koriander.
  • Voeg ook de gebakken groenten toe.
  • Klop het andere ei los en bewaar om af te strijken.
  • Maak 5 gelijke ronde balletjes van ongeveer 30 gram per stuk.

Criollo dip

  • Snijd de ui en knoflook fijn.
  • Verhit de olie in de pan en bak de ui en knoflook daarin.
  • Snijd ook de tomaten fijn en voeg ze toe met het citroensap en wat water.
  • Kook tot alles zacht is en zet het vuur dan uit.
  • Voeg de suiker toe.
  • Laat afkoelen en pureer de dip fijn met de staafmixer.
  • Garneer met koriander.

Opbouw

  • Rol het deeg uit en snijd er 10 gelijke plakken van 10 centimeter uit.
  • Het een gehaktworstje in het midden van 5 deegjes.
  • Bedek met een ander deegplakje en druk de randen dicht.
  • Snijd het deeg aan de bovenkant een paar keer in.
  • Snijd ook 5 grote ronde plakken uit het deeg.
  • Vul deze met de kipvulling.
  • Doe er ook bij elk broodje een kippenbotje in.
  • Maak het deeg dicht door het in een draaiende beweging naar het kippenbotje samen te brengen.
  • Bestrijk de broodjes met een losgeklopt ei.
  • Bak voor 12 – 15 min op 210 graden gaar.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.