Terug

Say Cheese!

Filiz

Recept van
Filiz

Makkelijk
(0) reviews

Ingrediënten

Browniebodem

  • 125 gram roomboter
  • 100 gram pure chocolade
  • 35 gram cacaopoeder
  • 33 gram patentbloem
  • 0.5 theelepel bakpoeder
  • 175 gram kristalsuiker
  • 2 eieren
  • 20 gram amandelen
  • 15 gram pistachenoten
  • 15 gram hazelnoten, zonder velletje, zonder zout

Kwarklaag

  • 400 gram roomkaas
  • 150 gram poedersuiker
  • 0.5 theelepel vanille-extract
  • 2 eieren (op kamertemperatuur)
  • mespuntje roze kleurstof

Sinaasappelcurd

  • 2 stuks sinaasappel
  • 125 gram kristalsuiker
  • 1 eetlepel maïzena
  • 2 eidooiers
  • 50 gram roomboter op kamertemperatuur

Decoreren

  • 1 sinaasappel
  • 50 gram pure chocolade

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 175˚C.
  • Vet een vierkante bakvorm van ongeveer 24 bij 24 centimeter in.
  • Hak de noten voor de bodem.

Browniebodem

  • Smelt boter en chocolade au bain-marie en roer tot beiden gesmolten zijn. Haal van het vuur.
  • Meng in een beslagkom cacao, bloem, bakpoeder en suiker.
  • Roer de droge ingrediënten door het chocolademengsel.
  • Klop eieren los en meng door het beslag tot een glad geheel.
  • Schep de gehakte noten door het beslag.
  • Schenk het beslag in de ingevette bakvorm.

Kwarklaag

  • Doe roomkaas, suiker en vanille-extract in een keukenmachine en klop tot glad en dik. Gebruik eventueel een beslagkom en handmixer.
  • Voeg al kloppend eieren een voor een toe. Meng glad en romig.
  • Laat enkele minuten op de hoogste stand kloppen om het luchtig te krijgen. Maar doe dit niet te lang: dan schift het mengsel.
  • Schenk een klein beetje beslag in een kommetje en breng op kleur met de kleurstof.
  • Schep de niet gekleurde kwarklaag op de browniebodem en strijk glad.
  • Decoreer met de gekleurde kwark.
  • Bak de kwarktaart 30 á 40 minuten in de oven tot stevig en de randen goudbruin zijn.
  • Laat volledige afkoelen in de koelkast.

Sinaasappelcurd

  • Rasp de schil van de sinaasappels en pers het sap in een kommetje.
  • Doe rasp, sap en suiker in een steelpan en breng aan de kook.
  • Leng maïzena aan met water.
  • Voeg toe aan sinaasappelsuiker en laat al roerende twee minuten doorkoken.
  • Haal de pan van het vuur.
  • Voeg al kloppend de eidooiers toe.
  • Doe tot slot de boter in het steelpannetje en roer goed door tot een gladde, dikke curd.
  • Laat volledig afkoelen.

Decoreren

  • Schenk de sinaasappelcurd over de koude taart.
  • Snijd mooie plakjes van de sinaasappel en rasp de chocolade.
  • Garneer de taart hiermee.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.