Terug

Schaapsherder

Een hartige taart variant op de klassieke shepherds pie. Met een vulling van lamsgehakt, erwten, wortel, champignons, rode wijn en tomatenconcentraat. In een lekker hartig deegjasje.

Tom

Recept van
Tom

Goed te doen
(0) reviews

Ingrediënten

Pie

  • 750 gram bloem + extra om te bestuiven
  • 375 gram boter
  • 350 gram water
  • 30 gram zout

Vulling

  • 600 gram lamsgehakt 
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 4 bospenen
  • 4 preien
  • 300 gram erwten
  • 500 gram kastanje champignons
  • 200 milliliter tomatenconcentraat
  • 200 milliliter rode wijn
  • Bosje dragon
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 blokjes groentebouillon
  • Zout & Peper
  • Maizena

Afbakken

  • 3 eieren

Bereidingswijze

Benodigdheden

  • Staande mixer met toebehoren
  • Ovenschaal of springvorm van ø 26 centimeter
  • Deegroller
  • Knoflookpers
  • Grote stoofpot

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Vet de ovenschaal in. 

Deeg

  • Verkruimel de boter door de bloem, voeg water en zout toe en kneed tot een soepel deeg.
  • Verpak het deeg in folie en laat het 20 minuten rusten in de koelkast.

Vulling

  • Rul het gehakt en zet apart.
  • Fruit de gesnipperde ui en voeg de geperste knoflook toe.
  • Snijd de rest van de groenten fijn en fruit mee.
  • Blus de groenten af met rode wijn.
  • Voeg de groentebouillonblokjes, laurier, peper en zout, tomatenconcentraat en fijngesneden dragon toe.
  • Voeg het gehakt weer toe. 
  • Laat de vulling 20 minuten sudderen.

Opbouw

  • Rol de helft van het deeg uit. 
  • Bekleed de bakvorm ermee en smeer in met een geklutst ei.
  • Verdeel hierover de vulling.
  • Snijd een klein deel van het overgebleven deeg af. 
  • Rol het grootste deel uit en dek daar de pie mee af. 
  • Maak van het overgebleven deeg decoraties in de vorm van groenten en leg deze bovenop de pie.
  • Bestrijk het deeg met een losgeklopt ei.
  • Bak de pie in 40 tot 45 minuten af tot hij goudbruin kleurt.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.