E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Schwarzwalder hazelnootschuimtaart

Een combinatie van twee heerlijke klassiekers: een  Schwarzwalder kirsch taart (zonder kirsch) én hazelnootschuimtaart, een favoriet van Robèrt. Dat wordt samen een Schwarzwalder hazelnootschuimtaart.

Amel

Recept van
Amel

Taart
Moeilijk
(75) reviews

Ingrediënten

Chocoladebiscuit

  • 20 gram amandelschaafsel
  • 16 gram boter
  • 10 gram chocolade 
  • 1 ei
  • 16 gram honing
  • 26 gram suiker
  • 16 gram amandelpoeder
  • 26 gram bloem
  • 1,5 gram bakpoeder
  • 5 gram cacaopoeder (ongezoet)
  • 26 gram slagroom
  • 5 gram melk

Hazelnootschuim

  • 160 gram hazelnoot
  • 100 gram poedersuiker
  • 150 gram suiker
  • 2 eiwit
  • 1 eetlepel maizena

Kersenslagroom

  • 600 milliliter slagroom
  • 100 gram poedersuiker
  • Kersen-extract
  • 250 gram kersen

Kersen-trempeersiroop

  • 100 milliliter kersenvocht
  • 2 eetlepels kersenvocht
  • 30 gram suiker
  • 1 eetlepel aardappelzetmeel

Mokka-slagroom

  • 600 milliliter slagroom
  • 1 theelepel oploskoffie
  • 1 eetlepel warm water
  • Vanillesuiker

Bereidingswijze

Schwarzwalder hazelnootschuimtaart

Chocolade, hazelnoot, mokka én kersen. Heel veel verschillende smaken, die volgens Robèrt een mooie combinatie zijn.

Bakbenodigdheden

  • Staande mixer met toebehoren
  • Taartring met een diameter van 18 centimeter
  • Foodprocessor
  • 3 bakplaten
  • Bakpapier
  • Spuitzak
  • Diverse spuitmondjes

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Bekleed drie bakplaten met bakpapier

Chocoladebiscuit

  • Rooster het amandelschaafsel voor ongeveer 5 minuten in de oven.
  • Smelt de boter en de chocolade op laag vuur.
  • Klop het ei, de honing en de suiker en voeg het amandelpoeder, de bloem en het bakpoeder toe. 
  • Zeef het cacaopoeder en voeg toe. 
  • Klop het mengsel nogmaals tot er een glad mengsel ontstaat.
  • Voeg de boter en de gesmolten chocolade toe en meng goed.
  • Leg de taartring op de met bakpapier beklede bakplaat en stort het deeg erin.
  • Strooi het amandelschaafsel over het biscuit en bak voor 10 minuten op 180 graden.
  • Laat het biscuit volledig afkoelen en verwijder dan de taartring.
  • Bewaar het biscuit in een luchtdichte doos tot de opbouw.

Schuim met hazelnoot

  • Verdeel de hazelnoten over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze in het midden van de oven in 8-10 minuten goudbruin. 
  • Laat de hazelnoten 10 minuten afkoelen. 
  • Houd 5 hazelnoten apart voor de garnering en maal de rest fijn in een foodprocessor. 
  • Roer de poedersuiker en de maizena door de gemalen hazelnoten en houd apart. 
  • Verlaag de temperatuur van de oven naar 125 graden.
  • Ontvet de kom van de staande mixer en voeg het eiwit toe. 
  • Klop de eiwitten met schone gardes op de middelste stand stijf en voeg beetje bij beetje de suiker toe. 
  • Klop het eiwit tot een glanzend en stevig schuim, dit duurt ongeveer 7 minuten. 
  • Spatel voorzichtig het notenmengsel door het schuim.
  • Doe het schuim in een spuitzak en spuit kleine cirkels op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Verdeel het schuim over de cirkels, strijk de bovenkant glad en bak het schuim voor 1 uur in de oven.
  • Zet de oven uit en laat het schuim met de deur gesloten in ongeveer 45 minuten helemaal afkoelen.

Kersen-trempeersiroop

  • Breng het kersenvocht aan de kook.
  • Meng ondertussen 2 eetlepels van het vocht met het aardappelzetmeel en de suiker. 
  • Kook het kersenvocht, voeg het aardappelzetmeel-mengsel toe en roer dit goed door. 
  • Laat het 1-2 minuten koken. 
  • Voeg vervolgens de kersen toe en kook deze nog 1-2 minuten mee. 
  • Stort het mengsel in een schaal en laat het afkoelen.

Mokka-slagroom

  • Doe de oploskoffie in een glas en voeg het warme water toe.
  • Roer goed door tot alle koffie is opgelost. 
  • Doe de slagroom in een kom en voeg vanillesuiker toe naar smaak.
  • Mix tot de slagroom lobbig is.
  • Zeef de oploskoffie, voeg toe aan de slagroom en klop de slagroom stijf.

Kersenslagroom

  • Klop de slagroom op samen met de poedersuiker.
  • Voeg een paar druppels kersen-extract toe naar smaak.
  • Snijd de kersen in vieren en spatel ze door de slagroom heen.

Opbouw van de Schwarzwalder hazelnootschuimtaart

  • Snijd het chocoladebiscuit in 4 lagen van ongeveer 1 centimeter. 
  • Leg een laag van het chocoladebiscuit op het werkblad met het amandelschaafsel naar boven.
  • Trempeer het biscuit met de kersensiroop.
  • Verdeel een laag kersenslagroom over het biscuit.
  • Leg hier een laag chocoladebiscuit op.
  • Verdeel mokka-slagroom over het biscuit. 
  • Strooi hier kleine brokken hazelnootschuim overheen.
  • Bouw de taart op deze manier verder op en garneer met de overgebleven hazelnoten.

Robèrt maakte een Saintprofiterol

Bekijk hier het recept

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.