Terug

Slagroomtaart

Deze overheerlijke slagroomtaart doet het goed op elk (verjaardags)feest.

Makkelijk
(84) reviews

Ingrediënten

Biscuit

  • 4 eieren
  • 100 gram fijne kristalsuiker
  • 90 gram bloem
  • 10 gram custardpoeder

Tempreerlikeur

  • 200 gram fijne kristalsuiker
  • 150 gram water
  • 1 borrelglas Marasquin likeur

Vulling

  • 100 gram amandelschaafsel
  • 650 gram slagroom (35%)
  • 65 gram fijne kristalsuiker
  • 500 gram vers fruit
  • 1 potje aardbeienjam

Bereidingswijze

Voorbereiding voor slagroomtaart

  • Verwarm de oven voor op 180°C en vet een springvorm goed in met boter.

Biscuit

  • Scheid de eieren en klop het eiwit schuimig.
  • Voeg zodra het eiwit schuimig is, de fijne kristalsuiker in delen toe. Klop het vervolgens tot een stevig schuim.
  • Meng de dooiers kort door het opgeklopte eiwit.
  • Zeef de bloem en de custardpoeder en spatel deze voorzichtig door de eiermassa.
  • Stort het slagroomtaartbeslag in de springvorm en bak de bodem in ongeveer 25 minuten goudbruin en gaar.
  • Verwijder de ring van de springvorm en laat de bodem compleet afkoelen.
  • Zet na het bakken de oventemperatuur op 160 °C en rooster het amandelschaafsel in ongeveer 10 minuten goudbruin.

Tempreerlikeur

  • Breng de suiker met het water aan de kook.
  • Haal de pan van het vuur en voeg de marasquin toe.
  • Laat de trempeerlikeur afkoelen.

Vulling voor slagroomtaart

  • Keer de slagroomtaartbodem om zodat de onderkant de bovenkant wordt.
  • Klop de slagroom met de suiker stevig op en doe deze in een spuitzak met gekarteld spuitmondje.
  • Snijd het fruit in kleine stukjes.
  • Snijd de taartbodem 2 keer door.
  • Strijk op de eerste laag een dunne laag jam.
  • Leg de 2eplak biscuit er bovenop en verdeel met de spuitzak een laag slagroom over de taart van ongeveer 1 cm dik.
  • Verdeel vers fruit over de slagroom en plaats de laatste biscuitplak er bovenop.
  • Smeer de slagroomtaart af met slagroom en zet de zijkant aan met amandelschaafsel.
  • Spuit rozetjes op de bovenkant en garneer met het overgebleven vers fruit.

Zin in een lactosevrije slagroomtaart?

Recept voor (Geen) slagroomtaart

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.