E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Slagroomtaart

Deze overheerlijke slagroomtaart doet het goed op elk (verjaardags)feest.

Taart
(185) reviews

Ingrediënten

Biscuit

  • 4 eieren
  • 100 gram fijne kristalsuiker
  • 90 gram bloem
  • 10 gram custardpoeder

Tempreerlikeur

  • 200 gram fijne kristalsuiker
  • 150 gram water
  • 1 borrelglas Marasquin likeur

Vulling

  • 100 gram amandelschaafsel
  • 650 gram slagroom (35%)
  • 65 gram fijne kristalsuiker
  • 500 gram vers fruit
  • 1 potje aardbeienjam

Bereidingswijze

Voorbereiding voor slagroomtaart

  • Verwarm de oven voor op 180°C en vet een springvorm goed in met boter.

Biscuit

  • Scheid de eieren en klop het eiwit schuimig.
  • Voeg zodra het eiwit schuimig is, de fijne kristalsuiker in delen toe. Klop het vervolgens tot een stevig schuim.
  • Meng de dooiers kort door het opgeklopte eiwit.
  • Zeef de bloem en de custardpoeder en spatel deze voorzichtig door de eiermassa.
  • Stort het slagroomtaartbeslag in de springvorm en bak de bodem in ongeveer 25 minuten goudbruin en gaar.
  • Verwijder de ring van de springvorm en laat de bodem compleet afkoelen.
  • Zet na het bakken de oventemperatuur op 160 °C en rooster het amandelschaafsel in ongeveer 10 minuten goudbruin.

Tempreerlikeur

  • Breng de suiker met het water aan de kook.
  • Haal de pan van het vuur en voeg de marasquin toe.
  • Laat de trempeerlikeur afkoelen.

Vulling voor slagroomtaart

  • Keer de slagroomtaartbodem om zodat de onderkant de bovenkant wordt.
  • Klop de slagroom met de suiker stevig op en doe deze in een spuitzak met gekarteld spuitmondje.
  • Snijd het fruit in kleine stukjes.
  • Snijd de taartbodem 2 keer door.
  • Strijk op de eerste laag een dunne laag jam.
  • Leg de 2eplak biscuit er bovenop en verdeel met de spuitzak een laag slagroom over de taart van ongeveer 1 cm dik.
  • Verdeel vers fruit over de slagroom en plaats de laatste biscuitplak er bovenop.
  • Smeer de slagroomtaart af met slagroom en zet de zijkant aan met amandelschaafsel.
  • Spuit rozetjes op de bovenkant en garneer met het overgebleven vers fruit.

Zin in een lactosevrije slagroomtaart?

Recept voor (Geen) slagroomtaart

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.