Robèrt vindt dit echte Sinterklaas slofjes! Amandelspijs hoort echt bij Sinterklaas natuurlijk én je maakt in dit recept ook nog eens je eigen kruidnoten.
Bakbenodigdheden
- Staande mixer met toebehoren
- Spatel
- Garde
- Steelpan
- Mengkom
- Snijplank
- Spuitzak
- Zeef
- Maatbeker
- Satéprikker
- Acetaatfolie
- Marmeren plaat
- Keukenmachine
- Keukenthermometer
Voorbereiding van de slofjes
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
Sloffendeeg
- Meng de bloem, bakpoeder, boter, 2 soorten suiker, eidooier, citroenrasp en het zout in een kom tot een samenhangend deeg.
- Maak een platte schijf van het deeg, verpak het deeg in vershoudfolie en laat het 30 minuten rusten in de koelkast.
- Rol het deeg uit tot een rol van 5 millimeter dik.
- Steek het deeg uit met de sloffenringen.
Amandelspijs
- Doe de amandelen, suiker en ei in een keukenmachine en maal dit fijn.
- Meng de limoenrasp er doorheen.
- Doe de amandelspijs in een spuitzak.
Afbakken van de slofjes
- Spuit in het midden van elk slofje een streep spijs.
- Bak de slofjes in 20 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
- Laat de slofjes afkoelen.
Chocolade slagroom
- Verwarm 150 gram slagroom samen met het vanillestokje in een steelpan.
- Haal het vanillestokje uit het pannetje en giet de warme slagroom over de chocolade heen.
- Roer door tot alle chocolade gesmolten is.
- Meng de overige, koude slagroom door het chocolademengsel.
- Giet het chocolademengsel op een bakplaat en zet het in de koelkast.
- Klop de chocolade slagroom op en doe het in een spuitzak.
Gekarameliseerde peer
- Snijd de peren in kleine stukjes.
- Doe een klontje boter in de pan en voeg hier de peer en kaneel aan toe.
- Bak de stukjes peer goudbruin.
- Zet apart tot de opbouw van de slofjes.
Mini kruidnoten
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Kneed de bloem, bakpoeder, suiker, speculaaskruiden, boter en het zout in een kom tot een deeg.
- Voeg de melk beetje bij beetje toe aan het deeg.
- Maak kleine balletjes van het deeg, ongeveer 1 gram per balletje.
- Leg de deegballetjes op een bakplaat en druk ze een klein beetje plat.
- Bak de kruidnoten in 10 tot 12 minuten gaar.
Chocolade flikken
- Smelt de chocolade au bain-marie in een kom.
- Giet twee derde van de chocolade op een marmeren plaat en koel dit terug tot 25 graden.
- Voeg de koude chocolade toe aan de warme chocolade.
- Kleur 75 gram chocolade rood en 25 gram chocolade geel.
- Spuit dotjes rode chocolade op een stukje acetaatfolie, leg hier nog een stukje acetaatfolie bovenop en plet het met iets zwaars.
- Leg de rode chocolade in de koelkast en laat het uitharden.
- Spuit een gele letter ‘s’ op de rode chocolade. Leg de chocolade in de koelkast en laat het uitharden.
Opbouw van de slofjes
- Verdeel een aantal stukjes gekarameliseerde peer over de slofjes.
- Spuit vervolgens toefjes chocolade slagroom op de slofjes.
- Decoreer de slofjes af met mini kruidnoten en chocolade flikken.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.