Bakgereedschap
- Bakplaat
 - Chopper
 - Garde
 - Pannenkoekenpan
 - Groentesnijder
 - Magnetron
 - Mixer
 - Spuitzak
 - Decoratief spuitmondje
 
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 80 graden.
 - Bekleed een bakplaat met bakpapier.
 
Beslag
- Smelt de boter 30 seconden in de magnetron, zet apart.
 - Meng de bloem, suiker, zout, bakpoeder, baksoda en kaneel.
 - Roer de boter, melk, het vanille extract en de eieren door elkaar.
 - Maak een kuiltje in het midden van het bloemmengsel.
 - Giet het mengsel vloeibare mengsel in het putje.
 - Gebruik een garde om alles door elkaar te roeren tot het net gecombineerd is. Het mag een beetje dik en klonterig zijn.
 - Laat het beslag rusten terwijl je een licht geoliede koekenpan op middelhoog vuur verhit.
 - Gebruik ongeveer 60 milliliter beslag per pannenkoek.
 - Bak de koeken per kant 3 – 6 minuten tot ze licht goudbruin zijn.
 - Laat de pannenkoeken afkoelen.
 
Appelvulling
- Schil en snijd de appels in stukjes.
 - Leg ze vervolgens in de cognac.
 - Breng de boter, suiker, gember en kaneel aan de kook.
 - Voeg de appels en de slagroom toe als het is ingedikt.
 - Laat het geheel zacht koken.
 - Laat afkoelen voor gebruik.
 
Roomkaas vulling
- Klop alles samen tot een luchtige egale massa.
 - Zet in de koeling tot gebruik.
 
Appel chips
- Snijd de appel in schijven van ongeveer 3 millimeter dik.
 - Leg de schijven in de citroensap en laat even weken.
 - Leg ze vervolgens op de bakplaat en bestrooi ze licht met de poedersuiker.
 - Bak ze voor 90 minuten in de voorverwarmde oven op 80 graden.
 
Gekarameliseerde spek
- Verwarm de oven op 200 graden.
 - Leg de spek op een bakplaat met bakpapier en bestrooi met bruine suiker.
 - Bak de spek 7 minuten in de oven.
 - Snijd ze in kleine stukjes, houd er een paar apart voor de garnering.
 
Garnering
- Klop de slagroom met de suiker stevig.
 - Hak de pecannoten in kleine stukjes, houd er een paar apart voor de garnering.
 
Opbouw
- Bestrijk een pannenkoek met roomkaas vulling en bestrooi gelijkmatig met stukjes pecannoot.
 - Bedek met een pannenkoek.
 - Strijk hierop een laag appelvulling en bestrooi deze met gekarameliseerde spek.
 - Bedek met een pannenkoek en herhaal bovenstaande stappen tot je alle pannenkoeken hebt gebruikt.
 - Doe de slagroom in een spuitzak en smeer de taart hiermee af. Decoreer de boven- en zijkanten.
 - Plak de appelchips aan de buitenkant tegen de taart.
 - Garneer het geheel met pecannootjes en gekarameliseerde spekreepjes.
 
                        
                                        
                                    
                    
                                    
                    
                                    
                    
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.