Terug

Suikerbrood met kaneel en sinaasappelboter

Michiel

Recept van
Michiel

Moeilijk
(2) reviews

Ingrediënten

Voorbereiding

  • 100 gram boter

Suikerbrood

  • 200 gram melk
  • 25 gram verse gist
  • 50 gram roomboter
  • 300 gram bloem
  • 20 gram witte basterdsuiker
  • 1 citroen
  • 1 eidooier
  • 6 gram zout
  • 200 gram parelsuiker (greinsuiker)
  • 3 gram kaneel (gemalen)

Sinaasappelboter

  • 250 gram roomboter
  • 1 sinaasappel
  • zout
  • 1 kaneelstokje

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Vet een broodbakblik van 30 bij 11 centimeter goed in met boter.
  • Verwarm de oven alvast voor op 180°C.

Suikerbrood

  • Verwarm een beetje melk tot lauwwarm. Voeg boter en gist toe en laat oplossen.
  • Meng bloem, suiker, overige melk, gistmengsel, citroenrasp en eidooier in een kom en kneed eerst 2 minuten langzaam door elkaar.
  • Voeg zout toe en kneed het deeg vervolgens 5 minuten steviger door. Dit kan met de hand of de keukenmachine.
  • Laat het deeg 15 minuten rijzen.
  • Kneed parelsuiker en kaneel erdoor en bol op.
  • Laat 5 minuten rusten.
  • Sla het deeg plat en rol op.
  • Doe het deeg in de bakvorm en laat nog eens 15 minuten rijzen.
  • Bak het brood vervolgens in 40-50 minuten gaar en bruin.
  • Haal uit de oven en stort het direct op een rooster.
  • Laat afkoelen.

Sinaasappelboter

  • Rasp de schil van de sinaasappel en pers het sap er uit.
  • Verwarm beiden samen met het kaneelstokje in een pannetje op laag vuur. Laat koken tot het sap bijna is verdampt.
  • Laat afkoelen.
  • Klop de boter zacht en breng op smaak met de sinaasappelstroop.
  • Rol de boter in plastic en laat opstijven in de koelkast.
  • Serveer bij het suikerbrood.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.