Terug

Tartelettetoren

De visliefhebber komt met de tartelettes van Rianna goed aan zijn trekken. Ze maakt een etagère met avocado tartelettes met Hollandse garnalen, Italiaanse vegetarische taartjes met tomaat, mozzarella en pesto en tartelettes met gerookte zalm, limoen en mascarpone.

Rianne

Recept van
Rianne

Goed te doen
(10) reviews

Ingrediënten

Deeg

  • 500 gram bloem
  • 1.5 theelepel zout
  • 250 gram koude boter
  • 2 eieren
  • 6 eetlepels ijswater

Avocadotartelette

  • 2 stuks avocado
  • 1 eetlepel creme fraîche
  • 1 eetlepel bieslook (fijngehakt)
  • 1 limoen
  • 0.25 theelepel cayennepeper
  • zout en peper
  • 150 gram Garnalen

Italiaanse tartelette

  • 1.5 mozzarella
  • zout en peper
  • 20 kerstomaatjes
  • 150 gram rucola
  • 1 teentje knoflook
  • 30 gram pistachenootjes (zonder dop)
  • 40 gram parmezaanse kaas
  • 200 milliliter olijfolie

Zalm tartelette

  • 200 gram gerookte zalm
  • 2 limoenen
  • 2 eetlepels dille
  • 1 komkommer
  • 100 milliliter slagroom
  • 100 gram mascarpone
  • 1 bakje ijswater

Bereidingswijze

Bakgereedschap

  • Bakplaat
  • Bakpapier
  • 15 tartelette ringen ø 8 centimeter
  • Cirkelvormige uitsteker van ø 10 centimeter
  • Blindbakbonen
  • Deegroller
  • Staafmixer
  • Hakmolen
  • Spuitzakken
  • Rond spuitmondje ø 1 centimeter
  • Gekartelde spuitmondjes groot
  • Zesteur
  • Rasp
  • Huishoudfolie

Voorbereiding

  • Zet het water voor het deeg in de vriezer.
  • Zet ook een bakje water voor de zalm tartelettes in de vriezer.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Vet de tartelette ringen in met boter.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Knip 15 vierkantjes bakpapier van ongeveer 13 bij 13 centimeter.

Deeg

  • Meng de bloem en zout in een kom.
  • Snijd de boter in blokjes van 1 bij 1 centimeter.
  • Wrijf de boter door de bloem met je vingertoppen tot je een kruimelig mengsel hebt.
  • Voeg de eieren en het ijswater toe en kneed snel tot een bal.
  • Kneed niet te veel, als het deeg te droog is voeg dan nog wat extra water toe.
  • Verpak het deeg in plasticfolie en leg 30 minuten in de koelkast.
  • Rol het deeg dun uit op een met bloem bestoven aanrecht.
  • Steek cirkels uit van ø 10 centimeter en bekleed de tartelette ringen met het deeg.
  • Snijd de randen netjes bij.
  • Zet de tartelettes op de bakplaat.
  • Leg een bakpapiertje op het deeg en vul met blindbakbonen.
  • Bak de tartelettes 15 minuten blind.
  • Verwijder het bakpapier en de vulling en bak de tartelettes nog ongeveer 10-15 minuten tot ze gaar en gekleurd zijn.

Avocadotartelette

  • Snijd de avocado’s door en doe het vruchtvlees met de crème fraiche en een eetlepel limoensap in de beker van de staafmixer.
  • Breng op smaak met peper, zout en cayennepeper en doe in een spuitzak met kartelmondje.
  • Vul de afgekoelde tartelettes met een dunne laag avocadomousse.
  • Leg in het midden de garnalen en decoreer met een rondje toeven.
  • Bestrooi met een klein snufje cayennepeper en decoreer met bieslook.

Italiaanse tartelette

  • Snijd de mozzarella in stukjes en pureer met 2 – 3 eetlepels olijfolie en zout en peper naar smaak.
  • Doe in een spuitzak met rond spuitmondje en leg koel.
  • Doe de rucola, knoflook, pistachenoten, geraspte parmezaanse kaas en 100 milliliter olijfolie in een keukenmachine en maal fijn. Voeg eventueel meer olijfolie toe.
  • Doe deze rucolapesto in een spuitzak.
  • Snijd de kerstomaatjes in plakjes.
  • Vul de afgekoelde tartelettes met toefjes mozzarellamousse.
  • Spuit er kleine druppels rucolapesto tussen.
  • Garneer met de plakjes tomaat en wat blaadjes rucola.

Zalm tartelette

  • Was de komkommer en snij met een zesteur dunne sliertjes van de schil.
  • Leg de reepjes in ijswater.
  • Rasp de schil van de limoen en pers hem uit.
  • Pureer de gerookte zalm met de slagroom, mascarpone, limoen en dille.
  • Breng op smaak met gemalen peper en doe in een spuitzak met gekarteld spuitmondje.
  • Spuit toefjes zalmmousse in de tartelettes.
  • Maak van de komkommersliertjes een nestje en leg op de tartelettes.
  • Garneer met wat dille en de zalmeitjes.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.