Terug

Trois moines

Aat

Recept van
Aat

Taart
Moeilijk
(4) reviews

Ingrediënten

Soezen

  • 2.5 deciliter water
  • 5 gram zout
  • 100 gram ongezouten boter
  • 30 gram fijne kristalsuiker
  • 125 gram tarwebloem
  • 4 eieren

Vulling

  • 500 milliliter slagroom
  • 150 gram fijne kristalsuiker
  • 2 vanillestokjes
  • 100 gram pure chocolade
  • 150 milliliter koffie

Meringue

  • 50 milliliter water
  • 120 gram suiker
  • 4 eiwitten
  • zout
  • 150 gram ongezouten roomboter

Samenstellen en decoratie

  • 100 gram pure chocolade
  • 100 gram melk chocolade
  • 100 gram witte chocolade

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Bekleed twee bakplaten met bakpapier.
  • Leg spuitzakken klaar met ronde spuitmondjes.
  • Verwarm de oven voor op 230°C.

Soezen

  • Breng het water met zout, boter en suiker aan de kook.
  • Zeef de bloem boven een mengkom.
  • Zodra boter gesmolten is, voeg de bloem in een keer toe en roer goed met een houten spatel.
  • Voeg dan, al kloppend, een voor een de eieren toe. Let op dat het deeg niet te slap wordt. Voeg eventueel een ei minder toe.
  • Doe het deeg in de spuitzak.
  • Spuit op een bakplaat soesjes ter grootte van een knikker.
  • Spuit op de tweede bakplaat soezen ter grootte van een pingpongbal.
  • Bak de soezen in de oven in ongeveer 20 minuten klaar. Let op dat de kleine soezen minder lang nodig hebben dan de grote soezen.

Vulling

  • Klop de slagroom op samen met 100 gram suiker.
  • Verdeel de slagroom in drie gelijke delen.
  • Snijd het vanillestokje open en schraap het merg er uit. Meng dit door een deel van de slagroom.
  • Smelt de chocolade au bain-marie. Meng dit door een tweede deel slagroom.
  • Breng het derde deel slagroom op smaak met de koffie en overige suiker.

Meringue

  • Doe suiker en water in een pannetje en kook tot suikersiroop.
  • Klop eiwitten luchtig.
  • Zodra het eiwit bijna stijf is, schenk het suikersiroop er al kloppend voorzichtig bij. Blijf kloppen tot het schuim koud is.
  • Verdeel in twee gelijke delen.
  • Meng een deel meringue met de roomboter.
  • Deel dit mengsel in drieën en klop door de drie verschillende vullingen.

Samenstellen en decoratie

  • Doe de vullingen in spuitzakken.
  • Vul een kleine en een grote soes met vanillevulling.
  • Vul een kleine en een grote soes met de chocoladevulling.
  • Vul een kleine en een grote soes met de mokkavulling.
  • Smelt de verschillende smaken chocolade au bain-marie.
  • Doop de soezen in de gesmolten chocolade; maak een pure religieuze paar, een melk religieuze paar en een derde paar met de witte chocolade.
  • Stapel de kleine op de grote soezen.
  • Doe de overige meringue in een spuitzak en decoreer de religieuzes hiermee.
  • Serveer direct.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.