E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Trois moines

Aat

Recept van
Aat

Taart
(4) reviews

Ingrediënten

Soezen

  • 2.5 deciliter water
  • 5 gram zout
  • 100 gram ongezouten boter
  • 30 gram fijne kristalsuiker
  • 125 gram tarwebloem
  • 4 eieren

Vulling

  • 500 milliliter slagroom
  • 150 gram fijne kristalsuiker
  • 2 vanillestokjes
  • 100 gram pure chocolade
  • 150 milliliter koffie

Meringue

  • 50 milliliter water
  • 120 gram suiker
  • 4 eiwitten
  • zout
  • 150 gram ongezouten roomboter

Samenstellen en decoratie

  • 100 gram pure chocolade
  • 100 gram melk chocolade
  • 100 gram witte chocolade

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Bekleed twee bakplaten met bakpapier.
  • Leg spuitzakken klaar met ronde spuitmondjes.
  • Verwarm de oven voor op 230°C.

Soezen

  • Breng het water met zout, boter en suiker aan de kook.
  • Zeef de bloem boven een mengkom.
  • Zodra boter gesmolten is, voeg de bloem in een keer toe en roer goed met een houten spatel.
  • Voeg dan, al kloppend, een voor een de eieren toe. Let op dat het deeg niet te slap wordt. Voeg eventueel een ei minder toe.
  • Doe het deeg in de spuitzak.
  • Spuit op een bakplaat soesjes ter grootte van een knikker.
  • Spuit op de tweede bakplaat soezen ter grootte van een pingpongbal.
  • Bak de soezen in de oven in ongeveer 20 minuten klaar. Let op dat de kleine soezen minder lang nodig hebben dan de grote soezen.

Vulling

  • Klop de slagroom op samen met 100 gram suiker.
  • Verdeel de slagroom in drie gelijke delen.
  • Snijd het vanillestokje open en schraap het merg er uit. Meng dit door een deel van de slagroom.
  • Smelt de chocolade au bain-marie. Meng dit door een tweede deel slagroom.
  • Breng het derde deel slagroom op smaak met de koffie en overige suiker.

Meringue

  • Doe suiker en water in een pannetje en kook tot suikersiroop.
  • Klop eiwitten luchtig.
  • Zodra het eiwit bijna stijf is, schenk het suikersiroop er al kloppend voorzichtig bij. Blijf kloppen tot het schuim koud is.
  • Verdeel in twee gelijke delen.
  • Meng een deel meringue met de roomboter.
  • Deel dit mengsel in drieën en klop door de drie verschillende vullingen.

Samenstellen en decoratie

  • Doe de vullingen in spuitzakken.
  • Vul een kleine en een grote soes met vanillevulling.
  • Vul een kleine en een grote soes met de chocoladevulling.
  • Vul een kleine en een grote soes met de mokkavulling.
  • Smelt de verschillende smaken chocolade au bain-marie.
  • Doop de soezen in de gesmolten chocolade; maak een pure religieuze paar, een melk religieuze paar en een derde paar met de witte chocolade.
  • Stapel de kleine op de grote soezen.
  • Doe de overige meringue in een spuitzak en decoreer de religieuzes hiermee.
  • Serveer direct.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.