E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Een tropische Eiffeltoren

Waan je even in Parijs met deze kleurrijke Eiffeltoren. De toren bestaat uit 3 verschillende soorten financiers gevuld met rum, rozijnen, amandelen, kokos en pandan. De Eiffeltoren is versierd met Zwitserse botercrème.

Aruna

Recept van
Aruna

Cake
Goed te doen
(0) reviews

Ingrediënten

Basis financiers

  • 412,5 gram amandelmeel
  • 562,5 gram poedersuiker
  • 15 eiwitten
  • 400 gram ongezouten roomboter
  • 150 gram bloem

Rum, rozijnen en amandel financiers 

  • 30 gram amandelschaafsel
  • 150 gram rozijnen op Surinaamse rum

Kokos pandan financiers

  • 1 theelepel pandan extract
  • 30 gram kokosmeel
  • 30 gram kokosmeel voor garnering

Kokoskoek

  • 200 gram ongezouten roomboter
  • 160 gram kristalsuiker
  • 30 gram vanillesuiker
  • 1 ei
  • 1 theelepel kokosextract
  • 80 gram geraspte kokos
  • 400 gram bloem

Karamel

  • 200 gram suiker
  • 40 gram water

Zwitserse meringue botercrème

  • 3 eiwitten
  • 120 gram kristalsuiker
  • 240 gram ongezouten roomboter
  • 1 theelepel kokosextract

Bereidingswijze

tropische Eiffeltoren financiersLaat je creativiteit de vrije loop en bouw er op los met deze rum-rozijnen en kokos-pandan financiers. Maak bijvoorbeeld de Eiffeltoren.

Bakbenodigdheden

  • Steelpan
  • Keukenweegschaal
  • Financiervormen
  • 4 kommen
  • Garde
  • Siliconen spatels
  • Spuitmondje ster (172)
  • Spuitzak 

Voorbereiding voor de financiers

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.

Financiers

  • Doe de eiwitten en 150 gram poedersuiker in een kom en klop dit op.
  • Doe de amandelmeel en de overgebleven poedersuiker in een kom en spatel de eiwitten hier voorzichtig doorheen. 
  • Verwarm de roomboter in een steelpan  totdat het een lichtbruine kleur heeft en zeef vervolgens de boter.
  • Voeg de boter toe aan het andere mengsel.
  • Deel het beslag door 2 voor de twee soorten financiers.
  • Meng de helft van het beslag de ingrediënten voor de kokos-pandan financiers.
  • Meng de andere helft van het beslag met de uitgelekte rozijnen voor de rum-rozijnen financiers.
  • Verdeel het beslag over de financiervormen. Strooi geraspte kokos over de financiers met kokosmeel en pandan extract en strooi amandelschaafsel over de financiers met rozijnen. 
  • Bak de financiers gaar in 10 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Vul de financiervormen opnieuw en herhaal de stappen totdat het beslag op is.
  • Zet de oven vervolgens terug op 160 graden.

Kokoskoek

  • Doe de roomboter, kristal- en vanillesuiker in een kom en meng dit tot een romig geheel.
  • Voeg het ei en 1 theelepel kokosextract toe. 
  • Voeg vervolgens de geraspte kokos en de bloem toe en meng dit goed door.
  • Maak 5 vierkanten van het deeg in de volgende maten:
    • 17,5 centimeter
    • 15 centimeter
    • 12 centimeter
    • 8 centimeter
    • 5 centimeter.
  • Bak de kokoskoeken gaar in 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Haal de kokoskoeken uit de oven en laat ze afkoelen.

Karamel

  • Doe de kristalsuiker en het water in een steelpan. Wacht, zonder te roeren, tot de suiker smelt en er een mooie bruine karamel ontstaat. 
  • Blus de steelpan af door het in koud water te dompelen.

Zwitserse meringue botercrème

  • Doe de eiwitten en de kristalsuiker in een kom en verwarm dit au bain-marie totdat de suiker gesmolten is. 
  • Schenk dit in een mengkom en klop het tot een meringue. 
  • Voeg de roomboterblokjes toe en blijf goed mixen totdat er een luchtige crème ontstaat. 
  • Giet als laatste 1 eetlepel kokosextract in het beslag.

Opbouw van het financiers bouwwerk

  • Stapel 4 ronde financiers bovenop elkaar en herhaal dit 4 keer. Dit zijn de pijlers van de Eiffeltoren.
  • Leg de kokoskoek van 17,5 centimeter hier bovenop. 
  • Doop de zijkant van een financier in de karamel en leg deze rechtop op de koek, herhaal dit rondom de koek totdat je een vierkante verdieping hebt. 
  • Leg de kokoskoek van 15 centimeter hier bovenop en herhaal dit tot de bovenste verdieping met 2 financiers. 
  • Doe de crème in een spuitzak en spuit op de voor- en achterkant toefjes crème.

Bekijk alle opdrachten uit seizoen 11 van Heel Holland Bakt

Naar het overzicht

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.