Terug

Tulband met perzik en lavendel

Baktitel: 'Bloemige Perzik'

Daniel

Recept van
Daniel

Makkelijk
(17) reviews

Ingrediënten

Cake

  • 250 gram boter
  • 105 gram fijne kristalsuiker
  • 100 gram vloeibare honing
  • 16 gram vanillesuiker
  • halve citroen
  • 4 eieren
  • 400 gram bloem
  • 12 gram bakpoeder
  • 0.25 theelepel zout
  • 125 gram melk
  • 2 theelepels gedroogde lavendel
  • 350 gram wilde perziken
  • 60 gram amandelstiften
  • boter om in te vetten

Trempeersiroop

  • 30 gram water
  • 30 gram fijne kristalsuiker
  • 1 eetlepel gedroogde lavendel
  • 0.25 citroen

Glazuur

  • 60 gram mascarpone
  • 110 gram poedersuiker
  • 1 eetlepel gedroogde lavendel
  • snufje zout
  • 0.25 theelepel vanille-extract
  • 0.25 citroen

Garnering

  • 1 wilde perziken
  • 30 gram honing
  • 1 bosje lavendel

Bereidingswijze

Bakgereedschap

  • Tulbandvorm van ø 25 centimeter
  • Staande mixer met toebehoren
  • Rasp
  • Garde
  • Zeef

Voorbereiding lavendelsuiker

  • Maak een dag van tevoren de lavendelsuiker voor het glazuur.
  • Meng daarvoor de 110 gram poedersuiker met de eetlepel gedroogde lavendel.
  • Bewaar het mengsel in een luchtdicht bakje.

Voorbereiding tulband maken

  • Verwarm de oven voor op 160 graden hetelucht.
  • Vet de tulbandvorm in met boter en bestuif hem met bloem.

Cake

  • Verwarm de melk met de gedroogde lavendel en laat tenminste 10 minuten staan.
  • Giet de melk door een zeef.
  • Was en snijd de perziken in kleine stukjes.
  • Rooster de amandelstiftjes tot ze lichtbruin zijn.
  • Meng de boter, suiker, honing, vanillesuiker, citroensap en -rasp en klop het mengsel op tot een luchtig geheel.
  • Voeg de eieren 1 voor 1 toe.
  • Zeef de bloem, bakpoeder en zout.
  • Meng het bloemmengsel en de lavendelmelk voorzichtig met het botermengsel als volgt: 1/3 bloem, ½ melk, 1/3 bloem, ½ melk, 1/3 bloem. Roer niet meer dan nodig.
  • Voeg de stukjes perzik en amandelstiftjes toe en spatel door totdat deze gelijkmatig verdeeld zijn.
  • Giet het beslag in de tulbandvorm en bak in ongeveer 50 minuten gaar, tot een satéprikker schoon uit het midden van de cake komt.
  • Laat de cake 10 minuten in de vorm afkoelen.
  • Stort hem vervolgens voorzichtig op een rooster.
  • Verdeel de trempeersiroop met een kwast over de hete cake en laat het geheel vervolgens afkoelen.

Trempeersiroop

  • Rasp de citroen en knijp het sap uit.
  • Breng alle ingrediënten aan de kook.
  • Laat de siroop voor 5 minuten staan en giet af door een zeep.

Glazuur

  • Zeef de lavendelsuiker in een kom.
  • Rasp de citroen en knijp het sap uit.
  • Meng alle ingrediënten door elkaar.
  • Verdeel het glazuur over de afgekoelde cake.

Garnering

  • Snijd de perzik in plakjes.
  • Breng de honing aan de kook.
  • Voeg de perzik plakjes toe en kook voor 1-2 minuten.
  • Giet af door een zeep.
  • Decoreer de tulband met plakjes perzik en lavendeltakjes.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.