Terug

Twisted slagroomtaart

Een echte klassieker, maar toch met een twist! Letterlijk, want deze taart staat op zijn kant. Daardoor krijg je geen horizontale, maar verticale laagjes als je de taart aansnijdt. Het klinkt ingewikkeld, maar valt in de praktijk best mee. Zo zet je een fantastische klassieke slagroomtaart op tafel, met een verrassende twist.

Yannis

Recept van
Yannis

Goed te doen
(6) reviews

Ingrediënten

Genoise beslag

  • 400 gram eieren
  • 200 gram kristalsuiker
  • 250 gram bloem
  • 60 gram roomboter
  • 2 eetlepels water

Trempeersiroop

  • 100 milliliter water
  • 70 gram suiker
  • 2 druppels citroensap
  • 2 takjes verse dragon

Framboos-dragon jam

  • 350 gram frambozen
  • 170 gram geleisuiker
  • 15 takjes verse dragon

Slagroom

  • 1000 milliliter verse slagroom (35% vet)
  • 160 gram mascarpone
  • 2 eetlepels merengue poeder
  • 80 gram poedersuiker

Decoratie

  • 200 gram blauwe bessen
  • 225 gram frambozen
  • 400 gram aardbeien
  • 80 gram pure chocolade (60% cacao)
  • nougatine

Bereidingswijze

Bakgereedschap

  • Staande mixer met toebehoren
  • 2 Bakplaten van 30×40 centimeter
  • Bakpapier
  • Spuitzakken
  • Kleine spuitzakken
  • Spuitmondje 1B
  • Bakkwast
  • Taartkarton 20-22 centimeter
  • 2 schone theedoeken
  • Acetaatfolie

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 190 graden hetelucht.
  • Bekleed de bakplaten met bakpapier.

Genoise beslag

  • Smelt de roomboter en laat afkoelen.
  • Klop de eieren met de suiker in 5-8 minuten schuimig.
  • Zeef de bloem er in delen door. Zorg dat het mengsel luchtig blijft.
  • Voeg voorzichtig de gesmolten boter en het water toe en spatel luchtig door.
  • Verdeel het beslag over de bakplaten en strijk glad.
  • Bak de génoise voor circa 12 minuten (of tot goudbruin).
  • Stort de cakeplakken direct op een schone theedoek uit de oven en rol deze op.
  • Laat opgerold afkoelen.

Trempeersiroop

  • Breng de suiker en het water op middelhoog vuur aan de kook.
  • Laat 2-3 minuten koken.
  • Voeg de citroensap en dragon blaadjes toe.
  • Laat de siroop afkoelen.

Framboos-dragon jam

  • Breng de frambozen en de geleisuiker al roerend aan de kook op middelhoog vuur.
  • Hak de dragon grof en voeg toe. Meng goed.
  • Laat de jam afkoelen.

Slagroom

  • Klop alle ingrediënten samen op tot een stevige room.

Decoratie

  • Snijd 3 aardbeien, 5 frambozen en een paar blauwe bessen in stukjes.
  • Tempereer de chocolade en maak een aantal mooie decoraties op acetaatfolie.

Opbouw

  • Rol de génoise uit en snijd de zijkanten bij.
  • Snijd de cake in repen van 5 x 40 centimeter.
  • Trempeer de cake met siroop en bestrijk daarna met jam.
  • Verdeel een deel van de slagroom hierover.
  • Verdeel daarna het gesneden fruit over de slagroom.
  • Rol een reep voorzichtig op, kantel het een kwartslag en zet het op een taartkarton.
  • Pak een volgende reep en rol deze om de eerste. Herhaal tot alle reepjes op zijn en je een ronde taart van ongeveer ø 22 centimeter hebt.
  • Strijk de taart af met de overige slagroom. Doe de slagroom die overblijft in een spuitzak met spuitmondje.
  • Decoreer de randen met nougatine nootjes.
  • Decoreer de taart met slagroom, fruit en de chocolade.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.