Bakbenodigdheden
- Staande mixer met toebehoren
- Springvorm van ø 26 centimeter
- Bakpapier
- Kaasdoek
- Zeef
- Handmixer
- Deegroller
- Marmeren plaat
- Spatels
- Chocolade mal paaseieren
- Penseel
- Taartzaag
- Spuitzakken/cornetjes
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Vet de bakvorm in en bekleed hem met bakpapier.
Biscuit
- Mix de suiker met de olie.
- Voeg de amandelmelk, vanille extract en citroenrasp toe.
- Zeef en voeg de bloem en bakpoeder toe.
- Giet het beslag in de bakvorm.
- Bak het biscuit in 55 minuten gaar.
- Laat afkoelen op een rooster.
Vegan ricotta
- Breng de sojamelk aan de kook.
- Giet over in een plastic kom als het kookt.
- Voeg de azijn toe en meng voor 1 minuut.
- Doe de kaasdoek in de zeef en giet het mengsel in de kaasdoek.
- Vouw de doek er overheen en leg er voor een half uur iets zwaars op.
- Laat uitlekken.
Vulling
- Klop de ricotta op met de suiker.
- Smelt de chocolade.
- Verdeel de ricotta in twee delen.
- Meng de ene helft met de chocolade, meng de andere helft met de cassata mix.
Taartrand
- Kneed de pistachepasta door de marsepein.
- Rol de marsepein in lange repen dun uit.
- Snijd in vierkante stukjes om een overlappende rand rondom de taart te maken.
Chocolade-eieren
- Tempereer de chocolade.
- Smelt daarvoor de chocolade au bain-marie tot 45-50 graden.
- Koel ⅔ af op de marmeren plaat tot 27 graden.
- Voeg beide chocolades weer samen en verwerk op 31-32 graden.
- Vul de paaseieren mal met chocolade.
- Beweeg de chocolade goed rond voor een tijdje en keer de vorm dan ondersteboven om de overtollige chocolade er uit te laten lekken.
- Schraap af met een spatel en laat uitharden.
- Maak in totaal 6 halve eieren.
Kuikens
- Kneed de marsepein door om het soepel te maken.
- Maak 3 kuikentjes van marsepein.
- Verf de snaveltjes rood met kleurstof.
- Maak van wat overgebleven chocolade kleine oogjes.
Sinaasappel icing
- Meng de poedersuiker met het sinaasappelsap tot je een mooie consistentie hebt.
Royal icing
- Klop de aquafaba op met een beetje citroen extract en cream of tartar.
- Voeg de poedersuiker beetje bij beetje toe tot je de juiste consistentie hebt.
- Doe de icing in een klein spuitzakje of cornetje.
Opbouw
- Snijd de biscuit in drie gelijke lagen.
- Gebruik de rand van de springvorm als mal.
- Leg de mooiste biscuit ondersteboven onder in de springvorm.
- Tempereer de plak ruim met marsala.
- Bedek met een laag ricotta met chocolade.
- Leg hierop een biscuit en tempereer deze weer met marsala.
- Verdeel hierover een laag ricotta met cassata.
- Sluit af met een biscuit.
- Keer de taart om op een serveerplateau of taartkarton.
- Bedek de buitenkant van de taart met plakjes marsepein, laat de plakjes licht overlappen en vouw ze mooi strak tegen de taart aan.
- Dek de bovenkant van de taart af met sinaasappel icing.
- Versier de taart met gekonfijte vruchten en pistachenoten.
- Zet 3 paasei helften op de taart. Doe in elk ei een marsepeinen kuikentje en maak de paaseieren dicht met de andere helft.
- Versier het geheel met dotjes royal icing.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.