E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Vegan worstenbroodjes

Deze vegan worstenbroodjes, volgens recept van Robèrt, zijn volledig plantaardig. Je maakt ze met havermelk, plantaardige boter en vegan gehakt.

Robèrt van Beckhoven

Recept van
Robèrt van Beckhoven

Brood
Vegan
Veganistisch
Goed te doen
(179) reviews

Ingrediënten

Deeg

  • 500 g tarwebloem
  • 50 g margarine
  • 25 g verse gist
  • 10 g zout
  • 5 g basterdsuiker
  • 280 g havermelk
  • gesmolten margarine om af te strijken

Gehaktworstjes

  • 800 gram vegan gehakt naar keuze
  • scheutje water (of groentebouillon)
  • paneermeel
  • kruiden naar smaak (optioneel)

Bereidingswijze

Bakgereedschap

  • keukenmachine met bisschophaak
  • deegkleedje
  • kwastje
  • bakplaat (ingevet)

 

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 230 ⁰C, boven- en onderwarmte.

 

Vegan worstenbroodjes

  • Doe alle ingrediënten voor de broodjes, behalve de havermelk, in de kom van de keukenmachine; zorg dat de gist en het zout nog niet direct met elkaar in aanraking komen.
  • Zet de keukenmachine op de laagste snelheid aan om de ingrediënten alvast te mengen.
  • Verwarm de havermelk tot lauwwarm (lichaamstemperatuur). Voeg, terwijl de machine rustig blijft draaien, de havermelk toe aan de ingrediënten in de kom.
  • Kneed alles tot een soepel deeg.
  • Laat het deeg 10 minuten rijzen onder een deegkleedje.
  • Bind ondertussen het vegan gehakt met zoveel water (of groentebouillon) en paneermeel dat je er samenhangende worstjes van kunt vormen.
  • Breng eventueel op smaak met kruiden naar keuze (bijvoorbeeld gehaktkruiden).
  • Verdeel het gehakt in 20 gelijke porties en rol tot gelijkmatige pilletjes van ongeveer 10 cm lang.
  • Ontgas de deegbolletjes en druk met platte hand uit tot ongeveer 12 cm lang.
  • Leg op ieder deegstukje een worstje en vouw beide uiteinden van het deeg over de uiteinden van de worstjes heen naar binnen.
  • Pak het deeg in de lengte aan de bovenzijde vast, haal over het worstje heen en druk vast op de onderzijde.
  • Maak de sluiting goed dicht en rol het worstenbroodje tot het gewenste model.
  • Leg de worstenbroodjes met de sluiting naar onderen op de bakplaat en laat 20 minuten narijzen.
  • Bak de worstenbroodjes in 12 minuten goudbruin en gaar.
  • Bestrijk direct na het bakken met een beetje gesmolten margarine voor een mooie glans.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.