Terug

Vegan worstenbroodjes

Deze vegan worstenbroodjes, volgens recept van Robèrt, zijn volledig plantaardig. Je maakt ze met havermelk, plantaardige boter en vegan gehakt.

Goed te doen
(26) reviews

Ingrediënten

Deeg

  • 500 g tarwebloem
  • 50 g margarine
  • 25 g verse gist
  • 10 g zout
  • 5 g basterdsuiker
  • 280 g havermelk
  • gesmolten margarine om af te strijken

Gehaktworstjes

  • 800 gram vegan gehakt naar keuze
  • scheutje water (of groentebouillon)
  • paneermeel
  • kruiden naar smaak (optioneel)

Bereidingswijze

Bakgereedschap

  • keukenmachine met bisschophaak
  • deegkleedje
  • kwastje
  • bakplaat (ingevet)

 

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 230 ⁰C, boven- en onderwarmte.

 

Vegan worstenbroodjes

  • Doe alle ingrediënten voor de broodjes, behalve de havermelk, in de kom van de keukenmachine; zorg dat de gist en het zout nog niet direct met elkaar in aanraking komen.
  • Zet de keukenmachine op de laagste snelheid aan om de ingrediënten alvast te mengen.
  • Verwarm de havermelk tot lauwwarm (lichaamstemperatuur). Voeg, terwijl de machine rustig blijft draaien, de havermelk toe aan de ingrediënten in de kom.
  • Kneed alles tot een soepel deeg.
  • Laat het deeg 10 minuten rijzen onder een deegkleedje.
  • Bind ondertussen het vegan gehakt met zoveel water (of groentebouillon) en paneermeel dat je er samenhangende worstjes van kunt vormen.
  • Breng eventueel op smaak met kruiden naar keuze (bijvoorbeeld gehaktkruiden).
  • Verdeel het gehakt in 20 gelijke porties en rol tot gelijkmatige pilletjes van ongeveer 10 cm lang.
  • Ontgas de deegbolletjes en druk met platte hand uit tot ongeveer 12 cm lang.
  • Leg op ieder deegstukje een worstje en vouw beide uiteinden van het deeg over de uiteinden van de worstjes heen naar binnen.
  • Pak het deeg in de lengte aan de bovenzijde vast, haal over het worstje heen en druk vast op de onderzijde.
  • Maak de sluiting goed dicht en rol het worstenbroodje tot het gewenste model.
  • Leg de worstenbroodjes met de sluiting naar onderen op de bakplaat en laat 20 minuten narijzen.
  • Bak de worstenbroodjes in 12 minuten goudbruin en gaar.
  • Bestrijk direct na het bakken met een beetje gesmolten margarine voor een mooie glans.

Reageren

U kunt hieronder reageren op dit recept

Om te kunnen reageren moet u zich eerst registreren.

Inloggen Registreren