Terug

Volkorenbroodjes

Evert

Recept van
Evert

Makkelijk
(35) reviews

Ingrediënten

Deeg

  • 500 gram volkorenmeel
  • 30 gram verse gist
  • 10 gram zout
  • 40 gram margarine
  • 10 gram suiker
  • 300 gram melk
  • 20 gram kleinbroodpoeder
  • 1 ei
  • maanzaad
  • sesamzaad

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Deeg

  • Verwarm de melk tot lauwwarm en los de gist hier in op.
  • Zeef meel en kleinbroodpoeder boven een mengkom. Maak een kuiltjes in het midden en schenk hier het gistmengsel in. Verdeel het zout, suiker en margarine op de rand van de bloem.
  • Kneed het geheel tot een soepel deeg, doe dit met de hand of gebruik een speciale keukenmachine.
  • Laat het deeg rijzen tot het in volume verdubbeld is.
  • Stort het deeg op een met bloem bestoven werkbank en verdeel in kleine deegballetjes van ongeveer 60 gram.
  • Bol de balletjes op en laat 30 minuten rijzen.
  • Maak vervolgens verschillende broodjes, zoals een vlechtbroodje, een knoopbroodje of een gewoon bolletje.
  • Kluts een ei en bestrijk de broodjes met ei. Besprenken met maanzaad en/of sesamzaad.
  • Leg ze op de bakplaat en dek af met een schone theedoek. Laat opnieuw 60 minuten rijzen.
  • Verwarm de oven ondertussen voor op 240°C.
  • Bak de broodjes ongeveer 8 minuten in de warme oven tot ze bruin en gaar zijn.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.