E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Carnadahl worstenbroodjes

Zin in een verfrissende draai aan het Brabantse worstenbroodje? Probeer dan eens deze Carnadahl worstenbroodjes, gevuld met kipgehakt en Indiase Dahl kruiden. De broodjes serveer je met een frisse Raita dip van komkommer en munt.

Rudo

Recept van
Rudo

Hartig
Brood
Goed te doen
(2) reviews

Ingrediënten

Worstenbroodjes deeg

  • 200 gram volle melk
  • 500 gram bloem
  • 7 gram gedroogde gist
  • 9 gram zout
  • 10 gram witte basterdsuiker
  • 125 gram ongezouten roomboter
  • 1 theelepel kurkuma

Soezenbeslag

  • 60 gram water
  • 30 gram ongezouten roomboter
  • 30 gram bloem
  • 60 gram ei

Worstenbroodjes vulling

  • 300 gram kippengehakt
  • 30 gram paneermeel
  • 6 gram vloeibare smaakversterker
  • 2 gram zout
  • 5 gram zwarte peper
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • 1 theelepel kurkuma
  • 0,5 theelepel kardemonpoeder
  • 0,5 theelepel kaneel
  • 0,5 theelepel cayennepeper
  • 0,5 teentje knoflook
  • 45 gram wortel
  • 15 gram koriander
  • 12 gram tomatenpuree
  • 20 gram gember

Raita

  • 150 gram Griekse yoghurt
  • Snufje peper
  • Snufje zout
  • 0,5 theelepel komijnpoeder
  • 5 takjes munt
  • 0,25 komkommer

Afstrijkmiddel

  • 1 ei
  • 1 eidooier
  • 15 milliliter slagroom

Bereidingswijze

Carnadahl worstenbroodjesCarnaval betekent feest en daar mogen deze frisse Indiase worstenbroodjes met sesamzaadjes niet bij ontbreken.

Bakbenodigdheden

  • Staande mixer met toebehoren
  • Steelpan
  • Rasp
  • Zeef
  • Suikerthermometer
  • Oventhermometer
  • Kommen
  • Pannenlikkers
  • Spuitzakken
  • Knoflookpers
  • Dunschiller
  • Kwast
  • Theedoek
  • Bakplaat
  • Deegroller
  • Vershoudfolie
  • Keukenweegschaal

Voorbereiding voor de worstenbroodjes

  • Verwarm de oven voor op 230 graden. 

Worstenbroodjes deeg

  • Verwarm de melk in een steelpan tot 20 graden. 
  • Meng de bloem, gist, suiker, boter, kurkuma, zout en de melk tot een soepel deeg. Zorg ervoor dat het zout en de gist elkaar niet aanraken. 
  • Verdeel het deeg in stukken van 50 gram en bol de stukken direct op.
  • Leg de deegbollen op een bakplaat, leg er een theedoek overheen en laat ze 10 tot 15 minuten rusten.

Soezenbeslag

  • Laat de boter met het water smelten in een steelpan.
  • Haal de steelpan van het vuur, voeg de bloem toe en meng dit tot een roux.
  • Zet de steelpan terug op het vuur en gaar de bloem.
  • Laat de roux afkoelen en voeg in drie gelijke delen het ei toe.

Worstenbroodjes vulling

  • Schil de gember en snijd dit fijn. 
  • Schil de wortel en snijd dit fijn. 
  • Doe het kippengehakt in een kom en voeg hier de gember en wortel aan toe. 
  • Voeg het paneermeel, zout, peper, vloeibare smaakversterker en de tomatenpuree toe.
  • Pers de knoflook fijn en voeg dit toe.
  • Voeg de korianderpoeder, komijn, kurkuma, kaneel, kardemon en cayennepeper toe. 
  • Snijd de koriander fijn en voeg dit toe.
  • Meng alle ingrediënten tot één geheel. 
  • Voeg het soezenbeslag toe aan het gehaktmengsel en kneed het tot één geheel.
  • Doe het mengsel in een spuitzak en houdt bij de hand voor de opbouw van de worstenbroodjes.

Opbouw van de worstenbroodjes

  • Rol de deegbollen uit tot een lengte van ongeveer 20 centimeter.
  • Spuit een streep gehaktmengsel in het midden van het uitgerolde deeg en laat aan de boven- en onderkant 1,5 centimeter over.
  • Verdeel het deeg over het gehakt en druk de randen goed dicht.
  • Rol het broodje na, zodat alle naden goed op elkaar aansluiten en verwijder het overmatige deeg met de zijkanten van je handen.
  • Leg de worstenbroodjes met de naad naar beneden op een beklede bakplaat, leg er een theedoek overheen en laat ze 30 minuten rusten.
  • Bestrijk de worstenbroodjes met een mengsel van ei, eidooier en slagroom.
  • Verlaag de temperatuur van de oven naar 220 graden.
  • Bak de worstenbroodjes gaar in ongeveer 18 minuten.

Raita

  • Doe de Griekse yoghurt, komijnpoeder, een snufje zout en een snufje peper in een kom. 
  • Snijd de blaadjes munt fijn en voeg dit toe aan het mengsel.
  • Rasp de komkommer, knijp hier het vocht uit en meng alles goed door elkaar.

Bekijk alle opdrachten uit seizoen 11 van Heel Holland Bakt

NAAR HET OVERZICHT

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.