Terug

Worstenbroodjes van Robèrt

Het lekkerste worstenbroodjes recept van onze eigen Robèrt! Een reuzelekker broodje volgens klassiek recept van Robèrt, van witbrood met gekruid varkensgehakt.

Makkelijk
(243) reviews

Ingrediënten

Deeg

  • 200 gram melk
  • 500 gram bloem
  • 25 gram gist
  • 9 gram zout
  • 10 gram basterdsuiker
  • 125 gram boter

Gehaktworstjes

  • 750 gram half om half gehakt
  • 2 eieren
  • 75 gram paneermeel
  • zout
  • peper

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.

Deeg

  • Verwarm de melk tot 20 graden.
  • Draai van alle ingrediënten een soepel deeg.
  • Weeg stukjes van 30 gram af en bol ze direct op.
  • Laat de bolletjes 30 minuten rusten.

Gehaktworstjes

  • Meng alle ingrediënten.
  • Weeg porties van 30 gram af en vorm hier worstjes van.

Worstenbroodjes

  • Rol de bolletjes deeg tot ovale plakjes uit.
  • Vouw de gehaktworstjes erin en vorm tot worstenbroodjes.
  • Laat 60 minuten narijzen op kamertemperatuur.
  • Bak de broodjes in ongeveer 18 minuten af op een bakplaat.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.