E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Zeeuws bloed

Corina

Recept van
Corina

Taart
Hartig
(7) reviews

Ingrediënten

Deeg

  • 110 gram boter
  • 175 gram patentbloem
  • 4.5 eetlepels koud water

Zeeuwse babbelaar

  • 42 gram azijn
  • 80 gram water
  • 200 gram suiker
  • 30 gram ongezouten boter
  • 2 gram zout

Vulling

  • 2 plakken slagers bloedworst
  • 6 Jonagold appels

Bereidingswijze

Deeg

  • Leg de boter van tevoren 45 minuten in aluminiumfolie in de vriezer.
  • Zeef de bloem boven een mengkom.
  • Rasp de bevroren boter boven de bloem. Bedek vervolgens alle boter met bloem, totdat het er kruimelig uitziet.
  • Schenk 1 eetlepel water op de kruimels. Meng alles door elkaar m.b.v. een deegsnijder of twee messen. Voeg extra water toe tot er een deeg ontstaat. Gebruik echter niet meer dan 5 eetlepels water.
  • Wrijf op het laatst alles samen met de hand (niet kneden). Het deeg moet als vanzelf de komwand loslaten en er mogen geen stukjes boter of bloem uitvallen.
  • Druk het deeg tot een platte bal en laat het 30 minuten in folie in de koelkast rusten.

Zeeuwse babbelaar

  • Breng in een pan met een dikke bodem de azijn en het water aan de kook.
  • Laat hierin suiker, boter en zout al roerend oplossen.
  • Laat ongeveer 15 minuten op laag vuur inkoken tot een dikkere, lichtgekleurde massa ontstaat.
  • Giet uit boven een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Laat afkoelen en hard worden.

Vulling

  • Schil de appels, snijd in vieren en ontdoe van klokhuis.
  • Snijd de kwartjes vervolgens in mooi schijfjes (ca. 4 per kwart appel).

Samenstellen en bakken

  • Warm de oven voor op 220˚C.
  • Vet een tarte tatin vorm in met boter.
  • Breek de babbelaar in stukken en leg een laagje op de bodem van vorm.
  • Verdeel hier een laagje appel op.
  • Bedek met een laagje babbelaar.
  • Snijd de bloedworst in plakjes en verdeel over de babbelaar.
  • Rol het koude deeg tussen twee vellen bakpapier uit tot ietsje groter dan de diameter van de ovenschaal.
  • Bedek de vulling met het deeg en duw de randen goed om de vulling heen.
  • Prik een paar gaatjes in het deeg om de stoom te laten ontsnappen.
  • Bak in het midden van de oven op een rooster voor ca. 40 minuten.
  • Laat uit de oven de tarte tatin minstens 5 minuten staan voor u deze lost op een serveerschaal.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.