E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Zo-Zijn-Ze-Broodjes

Volgens Rianne bestaat er niet zoiets als teveel vulling, dus haar broodjes zijn goed gevuld. Ze maakt Indiase broodjes met lamsgehakt en kerrie. Daarbij wordt een mangochutney geserveerd. Haar Mexicaanse broodjes zijn gevuld met kipgehakt en daarbij komt (natuurlijk) een guacamole.

Rianne

Recept van
Rianne

Hartig
(5) reviews

Ingrediënten

Bladerdeeg

  • 450 gram bloem
  • 1 theelepel zout
  • 75 gram boter
  • kopje ijswater
  • 180 gram boter

Vulling Indiaas

  • 250 gram lamsgehakt
  • 0.5 ei
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 centimeter verse gember
  • 0.5 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 0.5 theelepel gemalen koriander
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 0.5 theelepel zout

Vulling Mexicaans

  • 180 gram kipgehakt
  • 0.5 ei
  • 2 eetlepels paneermeel
  • zout
  • 1 paprika
  • 0.5 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 0.5 theelepel kaneel
  • 1 theelepel Sambal
  • 60 gram geraspte cheddar kaas

Opbouw

  • 1 eetlepel sesamzaad
  • 1 ei
  • 25 gram geraspte cheddar kaas

Mangochutney

  • 1 mango
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1.5 rode chilipeper
  • 2 centimeter verse gember
  • 1 kruidnagel
  • 0.5 theelepel zout
  • 100 gram suiker
  • 0.5 theelepel cayennepeper
  • 1 eetlepel citroensap
  • olijfolie

Guacamole

  • 1 avocado
  • 1 limoen
  • 0.5 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 0.5 tomaten
  • 0.5 bosje verse koriander
  • 0.25 theelepel komijnpoeder
  • zout en peper

Bereidingswijze

Bakgereedschap

  • Bakplaat (2x)
  • Deegroller
  • Rasp
  • Huishoudfolie
  • Knoflookpers
  • Liniaal
  • Deegwieltje
  • Bakkwast
  • Garde
  • Rooster

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Bekleed de bakplaten met bakpapier.

Bladerdeeg

  • Doe de bloem in een kom met het zout en roer door.
  • Snijd de boter uit de koelkast in blokjes en wrijf met je vingertoppen door de bloem tot het een kruimelstructuur krijgt.
  • Voeg 4 tot 6 eetlepels koud water toe tot je een deeg hebt. Kneed het deeg niet door.
  • Rol het deeg uit op een bebloemd werkblad tot een rechthoek.
  • Rasp de helft van de bevroren boter over de onderste 2/3e van de rechthoek.
  • Vouw het lege deel van het deeg over de boter heen.
  • Vouw nu de onderste helft, met de boter erop, over de rest van het deeg naar boven. Het werkt zoals je een A4 brief in drieën zou vouwen.
  • Draai het pakketje een kwartslag en rol weer uit tot een rechthoek.
  • Rasp de rest van de bevroren boter over de onderste 2/3e van de rechthoek.
  • Herhaal het vouwen.
  • Draai het pakketje een kwartslag en rol weer uit tot een rechthoek.
  • Herhaal het vouwen nog een keer en pak het pakketje in met folie.
  • Laat 30 minuten rusten in de koelkast.

Vulling Indiaas

  • Snipper de ui en doe de helft ervan in de kom bij het gehakt.
  • Rasp de verse gember.
  • Pers de knoflook boven het gehakt en doe alle kruiden en een flinke snuf zout erbij.
  • Klop het ei los en voeg het met de paneermeel toe aan het gehakt.
  • Kneed het gehakt en maak er 6 gelijke worstjes van 10 centimeter lang en 2 centimeter doorsnee.
  • Leg in de koelkast.

Vulling Mexicaans

  • Snijd de paprika in kleine blokjes en weeg 40 gram af.
  • Doe het gehakt met alle andere ingrediënten in een kom en kneed het.
  • Maak er 2 worsten van 20 centimeter lang van.
  • Leg in de koelkast.

Opbouw

  • Klop het ei los met een beetje water.
  • Rol het deeg dun uit.
  • Snijd 6 rechthoeken uit van 10 x 12 centimeter.
  • Snijd ook een rechthoek van 20 x 10 centimeter uit het deeg. Leg dit deel even opzij.
  • Halveer de 10 x 12 rechthoeken, zodat de ene helft 5 en de andere 7 centimeter breed is.
  • Smeer de rechthoeken dun in met ei.
  • Leg een worstje Indiaas gehakt op een smalle plak.
  • Snijd de bredere plak 3 keer schuin in aan beide zijden.
  • Bedek het worstje ermee.
  • Plak de zijkanten vast en druk aan met een vork.
  • Bestrijk met ei en bestrooi met de sesamzaadjes.
  • Pak de deegplak van 20 x 10 centimeter erbij.
  • Smeer dun in met ei en leg 1 worst Mexicaans gehakt erop.
  • Vouw de plak dicht en druk aan met een vork.
  • Snijd in 6 gelijke snacksize saucijzenbroodjes.
  • Herhaal dit evt. met de rest van het Mexicaanse gehakt voor 12 broodjes.
  • Bestrijk de saucijzenbroodjes met ei en bestrooi met de geraspte cheddar.
  • Leg de broodjes op de bakplaten en bak ze in 30 minuten gaar.
  • Laat de broodjes afkoelen op een rooster.

Mangochutney

  • Schil de mango en snij in blokjes.
  • Pel en snipper de ui en de knoflook.
  • Schil de gember en snijd fijn.
  • Verwijder de zaadjes en snijd de pepers in kleine ringetjes.
  • Verhit de olie in een steelpan en fruit de mango, ui en knoflook op laag vuur.
  • Voeg de peper, gember, kruidnagel, cayennepeper, citroensap, zout en suiker toe en laat 20 minuten pruttelen.
  • Roer af en toe.
  • Schenk in een schaaltje en laat afkoelen.
  • Serveer bij de Indiase broodjes.

Guacamole

  • Snijd de tomaat in kleine blokjes
  • Snipper de ui en pers het teentje knoflook erboven.
  • Hak de koriander fijn en gebruik een halve eetlepel.
  • Prak de avocado fijn.
  • Meng avocado met andere ingrediënten en de kruiden.
  • Breng op smaak met limoensap en zout en peper naar smaak.
  • Serveer bij de Mexicaanse broodjes.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.